Nem ámítás, már mindent tudnak az iskoláról!

Fotó: Györkös

Minden héten másik osztállyal ismerkedtek meg a rendeki ovisok az elmúlt időszakban a Laschober Mária Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola jóvoltából, így a beilleszkedés garantáltan gördülékeny lesz nekik szeptemberben. Az újszerű kezdeményezés a leendő elsősök, szüleik és az iskola diákjainak tetszését is elnyerte. Lapunk a hetedikesekkel való találkozásra kísérte el a nagycsoportosokat.

Igazi tavaszi napsütés és vidámsággal fűszerezett játékos program várt az apróságokra április 13-án. Nekik ez a péntek izgalmakat hozott, nem balszerencsét. Az udvarra sereglettek, hogy megkapják az előre elkészített jelvényeiket, ami a nevüket és az óvodai jelüket tartalmazta. Csapatokat alkottak és már kezdődhetett is a móka. Elsőként 16 kakukktojást gyűjtöttek be, amelyek valójában nem az udvar játékai közé tartoztak, majd festőpalettákra a természet színeit varázsolták. Részt vettek madaras kvízen és mozgással egybekötött feladatokban is, amelyek mellé tea és apró meglepetés járt az iskola hetedikes tanulóitól.

Az óvodások élményekkel teli időszakon vannak túl, hiszen korábban az elsősökkel kutyás foglalkozáson vettek részt, a másodikosokkal madáretetőt csináltak, a harmadikosokkal boszorkánykonyhában ügyeskedtek és megismerték a gyümölcsöket németül a pörgés-forgás mellett, a negyedikesek és a hatodikosok sportfoglalkozásokkal várták őket, míg az ötödikesek húsvétváró kreatív kuckóba invitálták ifjú barátaikat.

Lenner Éva igazgatóhelyettestől megtudtuk, hogy a programot a zökkenőmentesebb szeptemberi kezdés miatt találták ki, de arra ők sem számítottak, hogy ennyire pozitív lesz a visszajelzés minden oldalról. Elmondása szerint az ovisok hétről hétre nagyon várták a találkozásokat, a szülők is megnyugodtak, hiszen látták, jó helyen van a csemetéjük, diákjaik pedig élvezték, hogy segíthetik a kicsiket, így innentől minden tanév második felében megszervezik az oviscsalogató programsorozatot.

Az iskolában egyetlen elsős osztály indul a következő tanévben is, 16-20 fővel. Az igazgatóhelyettes szerint jobb, ha megmaradnak a máshol „kicsinek aposztrofált” létszámnál, ugyanis nemzetiségi iskolaként, naponta van németórája a gyerekeknek, ahol egyszerűbb és hatékonyabb is kisebb csoportokban dolgozni.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás