Nem az eredmény számít, hanem a fejlődés

A 2017-2018-as bajnokság második fordulójában Tapolcán játszott az Ajkai Kosárlabda Utánpótlás Egyesület U12-es csapata a Ricsilla-Hévíz, valamint a Soproni Darazsak Akadémia ellen.

– Az elvárásoknak megfelelően teljesítettek. Tavaly szeptemberben, amikor elkezdtem a munkát ezekkel a gyerekekkel, azt mondtam, hogy ha két-három mérkőzést megnyerünk, azzal már elégedett leszek, hiszen a többi csapatnak két év előnye van hozzánk képest – nyilatkozta Horváth Attila, a csapat szakedzője.

A csapat az előző évadban tizennégy mérkőzést játszott, ezek felét megnyerte. Az idei első forduló mérlege egy győzelem és egy vereség, a második fordulóban mindkét mérkőzést elvesztették: a Ricsilla-Hévíztől 72:37-re, a soproniaktól 59:57-re kaptak ki.

– Az a véleményem, hogy nem az eredmény számít ebben a korban, hanem a fejlődés. Amiket gyakorlunk az edzéseken, azokat viszontláttam a mérkőzéseken, erőnlétben viszont fejlődnünk kell. A védekezéssel és a támadással meg vagyok elégedve, ezen a területen már látszik a fejlődés, ami részben a nyári edzőtábor eredménye. A gyerekek ügyesek, akarnak, szeretik a kosárlabdát, és ez a lényeg – fogalmazott az edző.

 Roikné Kovács Beatrix

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás