Nem lehet elég korán kezdeni a horgászatot

A legkisebb induló négy éves volt a Lőrintei-tavon megrendezett horgászversenyen, amelyet a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ Gyermek és Ifi csoportja és a Lőrinte-tavi Horgászegyesület szervezett szeptember 30-án a gyerekek számára.

A legkisebbek is pecáztak, előtérben Angyal Káin négy éves

Kellemes őszi időben reggel nyolc órától Ozorai Sándor szervező instrukciói alapján vetették be a horgokat a tóba a gyerekek. Két korcsoportban zajlott a horgászat. A nagyobbak saját maguk boldogultak, a kicsiknek segítettek a felnőttek a kifogott halak leakasztásában.

A három óra hosszat tartó versenyben a legnagyobb halat Borbély Ádámnak sikerült kifognia. A 15 éves fiúnak egy két kiló húsz dekás ponty akadt a horgára, amely negyven centiméter hosszú volt. További zsákmányaként még két keszeg és egy kisebb ponty fickándozott a szákban. Mindezek 5132 pontot értek és ezzel magasan nyerte az ifjúságiak versenyét. Második Tromler Botond 12 éves induló lett, aki egy pontyot, keszeget és kárászt fogott ki, de azok kisebb méretűek voltak. Harmadik helyezést Bolla Áron ért el.

A felnőttek tanácsaikkal látták el a kicsiket. Pálfi Milán és takarva testvére Szandra.

A kisgyerekek versenyében Pálfi Szandra nyert, megelőzve testvérét Pálfi Milánt. Itt a harmadik helyet Angyal Bíborka érte el, aki Veszprémből érkezett szüleivel, testvéreivel a versenyre. Nekik apró kicsike halak akadtak a horogra.

Borbély Ádámnak ponty is akadt a horogra.

Az eredményhirdetéskor oklevelet és különféle horgászat során használatos felszereléseket kaptak a győztesek. Orsóval, pecabottal, damillal, haltartó szákkal szaporodott az otthoni eszköztáruk. Jutalmuk volt még harminc adag finom gyümölcsleves és gulyásleves, amelyet Ozorai Sándorné Ili készített a gyerekeknek és kísérőiknek. Ezzel a rendezvénnyel az idei gyermek horgászversenyek befejeződtek.

                                                                                                                                                                      Cs.B.É.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás