Nem létező állást kínált, egy ajkai is bedőlt neki

Illusztráció

Újabb internetes csaló állt bíróság elé, akit jogerősen börtönbüntetésre ítéltek, s kötelezték a károk megtérítésére.

A csongrádi F. Csaba nem létező munkahelyeket hirdetett az interneten. Az első áldozata 2015 áprilisában egy márkói férfi volt, akitől 400 eurót kért, hogy elintézze neki az állást. Ígéretét nem teljesítette, mivel semmilyen kapcsolata nem volt külföldi cégekkel. Egy magyarkanizsai férfi a barátjával a közösségi oldalon állást keresett külföldön, amire a 29 éves vádlott válaszolt. Azt írta nekik, hogy tud Linzben mosogatói állást, de ezért küldjenek neki fejenként 58 ezer forintot.  Egy mosonmagyaróvári sértett targoncavezetőként akart elhelyezkedni Európában. “Szerencséje” volt, a vádlott talált neki munkát ugyancsak Linzben egy logisztikai központban. Szállás címén 75 ezret kért átutalni egy magyarországi számlára.

Egy ajkai lakos szakácsként akart dolgozni valamelyik nyugati országban. Neki 90 ezret kellett küldeni, persze munkához ő sem jutott, csak úgy, mint a többiek.

A büntetett előéletű vádlott, aki álnevet használt, úgy próbált a háttérben maradni, hogy két ismerősét kérte meg arra, hogy a pénzek az ő számláikra kerüljenek – átmenetileg.

A Veszprémi Törvényszék jogerősen másfél év börtönre ítélte a csalót, mint különös visszaesőt, egyúttal kötelezték, hogy a több mint 400 ezer forintos kárt fizesse vissza a sértetteknek.

(ma)

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás