Német tájakon jártak

Négytagú ajkai delegáció látogatott el szeptember elején Unnába, hogy erősítsék a testvérvárosi kapcsolatot a német településsel.

Városunkat Schwartz Béla polgármester, Pad Ferenc önkormányzati képviselő, Steinbach Lászlóné, a Vizikék-Zöldikék Óvoda óvodavezetője és Mihályi Melinda, a Szociális Szolgáltató és Gondozási Központ igazgatója képviselte.

A látogatás alkalmával nemcsak Unna, hanem a környék értékeit is megismerték a küldöttség tagjai. Jártak Düsseldorfban és Soestben is. Részt vettek a hagyományosan megrendezett Altar Markt – Stadfest és a Kichplatz – Enkirch borfalu megnyitóján, ahol az ajkai polgárok üzenetét Schwartz Béla polgármester németül adta át a vendéglátóknak – tudtuk meg Mihályi Melindától, aki szerint szívélyes vendéglátásban volt részük.

A városnézésen, ismeretszerzésen túl természetesen szakmai egyeztetések is zajlottak. A jövőbeni együttműködést segítő javaslatokat beszélték át a találkozó alkalmával a szakemberek, így várhatóan további tanácskozások lesznek például az energetika területén megalapozván a közös részvételt pályázatokban, nemzetközi projektekben.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás