A nevetés a legjobb orvosság

A Művelődési Központ színháztermében szórakoztató előadással várták a nézőket, akik a „Család ellen nincs orvosság” című komédiára váltották meg a jegyüket, bérletüket. Ray Cooney művét Kéri Kitty rendezte, amit a Veszprémi Petőfi Színház társulata mutatott be az érdeklődőknek.

Mindenki beteg valamilyen módon…

A történet karácsony környékén, egy kórház ideggyógyászati osztályán játszódik, ahol az ígéretes jövő előtt álló doktor, kollégái fogadtatására készül és beszédét gyakorolja nagy izgalommal. A feszültsége egyre inkább fokozódik, mivel munkatársai folyamatosan megzavarják tevékenysége közben. Váratlanul megjelenik egy rendkívül csinos ápolónő a múltjából, akivel sok éve viszonya volt. Még nagyobb meglepetés, hogy kapcsolatuk gyümölcse, egy időközben nagykorúvá cseperedett fiatalember, aki minden áron meg akarja ismerni az apját. Főhősünk szorult helyzetében hazugságokba menekül, amibe belerángatja kollégáit is, akik így cinkosaivá válnak.

Magyarázkodások, félreértések és komikus helyzetek tanúivá váltak a nézők, akikben valószínűleg az is felmerült, vajon ki a betegebb? A kórház dolgozói, vagy a többiek, akiket bolonddá tettek? Az ideges ideggyógyász, vagy a váratlanul felbukkanó régi szerető, aki azt állította róla, hogy lezuhant a Himalájáról? A fiuk, aki jogosítvány nélkül vezetett és összetűzésbe került a rendőrséggel? Esetleg a kolléga, aki nem nősült meg, az édesanyjával él együtt, de a csinos ápolónőbe szerelmes? A láthatólag elmebajban szenvedő páciens kiválóan szórakozik az elvileg őt kezelő személyzeten, viszont a szigorú vezető kissé bolondos öltözetben áll hallgatósága elé, hogy megtartsa beszédét. A nézőket levette a lábukról a vígjáték, amiben az egyik férfi szereplő a női ruhák viselését részesítette előnyben, az elhunytak rendszerint feltámadtak, valakit mindig bezártak a mosdóba és az is megesett, hogy sétáltak egyet a külső ablakpárkányon.

Végül, vajon fontos-e kimondani az igazságot, ha nélküle szerencsésebben alakulnak a dolgok? Hiszen bármily különös, a hatalmas káosz eredményeként mindenki jobban járt, mert megkapta, amire igazán szüksége volt, ezért elégedett lett és boldog.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás