NŐNAP: a figyelmességnek csak a kreativitás szab határt

Fotó: Györkös

Nem minden országban ünneplik a Nőnapot, hiába van kikiáltva március 8-a a gyengébbik nem ünnepeként, ám hazánkban szívesen lepik meg a férfiak ilyenkor családjuk nőtagjait, vagy kollégáikat apró meglepetésekkel. Ám egységes szabályok nincsenek az ajándékot illetően, így a túrától az édességig, vagy a virágtól a házi hangversenyig minden szóba jöhet, a figyelmességnek csak a kreativitás szab határt.

Több ajkai cégnél, így a Poppe+Potthoff Hungária Kft-nél, vagy a Plastiflex Kft.-nél is egy szál virággal köszöntik a cégvezetői/férfi kollégák a hölgyeket, de van ahol a virág mellé édesség is jár.

A Csingervölgyért Egyesület női tagjait viszont a Borostyán Férfikar köszöntötte műsorral a márciusi gyűlésen. A természetjárók túrával ünnepelték a nőnapot.

Az ünnep eredete

A nemzetközi nőnapot, amelyet az ENSZ  a világnapok között tart számon, Magyarországon 1948 óta ünnepeljük. A nőnap munkásmozgalmi eredetű ünnep, 1857-ben New Yorkban ezen a napon negyvenezer textil- és konfekcióipari munkásnő lépett sztrájkba többek között béregyenlőséget követelve.

 

 

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás