Örökmozgó művészlélek, aki a táncban találta meg önmagát

Kökényesy Dominik a rivaldafényben érzi igazán jól magát (Fotó: családtól)

Kökényesy Dominik, a Fekete István – Vörösmarty Mihály Általános Iskola 7/B-s diákja született tehetség, hiszen az iskolán túl a zenélésben és a sportban is jól teljesít, de a szenvedélye egy kevésbé fiús hobbi, a latin tánc. Jól tanul, érdekli a művészet minden fajtája, ám az informatika is közel áll hozzá, így legszívesebben mindent egyszerre csinálna.

Dominik számára a fellépés élvezet, szívesen áll ki mások elé, hogy megmutassa sokszínű tudását iskolatársainak, vagy akár egy neves zsűrinek. Egészen mostanáig versenyszinten hegedült és sikereket ért el kosárlabdázásban is, ám idén választás elé kényszerült, hiszen nem fér bele minden a tanulás mellett, így a versenytánc mellett tette le a voksát, amellyel a későbbiekben hivatásszerűen szeretne foglalkozni.

A tánccal 2012-ben, hatévesen kezdett el foglalkozni Ramasz László örökös aranysarkantyús néptáncos és magas szintű versenytáncos útmutatásait követve, ahol rövid idő alatt megtapasztalta, mennyi gyakorlásra van szükség ahhoz, hogy versenyeken is sikert érhessen el.

Dominik és Dorina (Fotó: családtól)

Az örökmozgó fiút magával ragadta a tíz alkalmas táncfolyam, azóta minden napját kitölti a tánc. Szorgalmas gyakorol, hogy elsajátítsa az interneten látható legnépszerűbb koreográfiákat és az edzéseken bemutatott mozdulatsorokat. Gyorsan megtanul mindent, amit lát, ezért a környezete folyamatosan biztatja és támogatja. Családja büszke rá. Többször indult már a Veszprémben tartott nemzetközi Connector Táncfesztiválon, ahol mindig a dobogón végzett (egy ezüst és több aranyérem az évek során), egykori párjával, Ignácz Larával társastánc kategóriában.

Idén májustól pedig már a veszprémi Winners Versenytánc Egyesületben fejleszti tovább tánctudását, ahol tehetségének és szorgalmának köszönhetően rövid idő alatt a versenyzők csapatába is bekerült. Így a heti három edzésen a latin-amerikai táncok (cha-cha-cha, samba, rumba, jive és paso doble) mellett a standard táncok (angol- és bécsikeringő, tangó, quick step és slow fox) technikáját is elsajátíthatja Vajda Ádám táncoktató és Vajda Dóra okleveles táncpedagógus irányításával, akik mind standard, mind latin táncokban többszörös MTáSZ nyugat-magyarországi bajnokok és IFMD Modern TáncSport világbajnokok.

Párjával, Szurma Dorinával nagyon jól megértik egymást, elég egy mozdulat és máris tudják mire gondol a másik. Nyárvégén Siófokon indultak egy nemzetközi táncversenyen, ahol Dominik szólóban bizonyult sikeresebbnek, október 21-én pedig az Ifjúsági Táncfesztivál TEMI – FMH Budapest,Tánciskolák és Művészeti Iskolák Versenyén vettek részt, ahol második helyezést értek el latin táncokban és első helyezést csoportkoreográfiában.

Dominik és párja most a WADF által rendezett csehországi Modern Tánccsoport világbajnokságra készül, ahol latin és standard táncokban is megmérettetik magukat.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás