Örökmozgók sportfesztiválja

Fotó: Györkös

10 csapat, több mint 120 gyerek és igazi olimpiai hangulat. Ismét megmozgatta az ajkai, illetve a kistérségi (úrkúti, halimbai és nyirádi) nagycsoportos óvodásokat a Sportváros Nonprofit Kft. az Óvodás Sportfesztivál keretében, amit idén immár harmadik alkalommal szerveztek meg.

Az első két versenysorozathoz hűen ezúttal is fergeteges hangulat és lelkes szurkolótábor fogadta a Sportcentrumba érkezőket, ahol a gyerekek bizony azért gyűltek össze, hogy megmutassák egymásnak, óvodatársaiknak és a kilátogató szülőknek a gyorsaságukat, ügyességüket, rátermettségüket.

A lelátókon most sem volt hiány az óvodai dolgozókból, családtagokból és a versenyző gyerekek csoporttársaiból, akik kezükben színes zászlókkal, szalagokkal és hangos zajkeltő eszközökkel várták, hogy bármelyik pillanatban buzdítani tudják a küzdelemben résztvevőket.

Ám a sportolás megkezdése előtt mindig fontos a bemelegítés, ezért a szervezők figyelmet fordítottak az átmozgatásra, amiben a Forma Fitt SE edzője Krütznerné Vida Veronika nyújtott segítséget az apróságoknak és az őket kísérő óvodapedagógusoknak. A társaság egyszerre ugrált, szökkent, sőt mi több a lelátón lévő gyerekek is bekapcsolódtak a játékba, így mindenki a maga módján készülhetett fel a rá váró feladatra, azaz a versengésre, vagy a szurkolásra.

A korosztálynak örömet szerző próbákkal készültek a szervezők. Többek között váltófutásban, babzsák terelgetésben, futóbringázában, valamint szökdeléssel megspékelt ügyességi játékokban mutathatták meg magukat az ifjú sportolók. A háttérben közben folyamatosan zúgott a biztatás és a taps. A hét teljesített feladat után a szervezők végeredményt hirdettek, ahol elmondták, hogy nem a teljesítmény, hanem a részvétel volt a fontos, ezért minden csapat egyforma jutalmat (sporteszközöket és légvárhasználatot) kapott helyezéstől függetlenül. (De, hogy lehessen egy kicsit büszkélkedni az ovikban, közhírré tesszük, hogy a Vizikék Óvoda Vizimanók csapata bizonyult a legügyesebbnek, második helyen a Hétszínvirág Ovi Villámai végeztek, a dobogó harmadik fokát pedig a Patakparti Óvoda Ficánkái hódították el.)

Minden versenyző éremmel és müzlivel gazdagodott, így egyaránt győztesnek érezhette magát az összes induló. A legnagyobb örömet a közös visszaszámolás jelentette zárásként, ami egy meglepetéshez kapcsolódott. A cukorágyú „lövedékeire” minden apróság rávetette magát, majd a zsákmány begyűjtése után szaladgált tovább, mintha nem is lett volna egy órás, minden izmot átmozgató verseny előtte.

A Vizimanók „csapatkapitánya” csak úgy, mint tavaly, idén is Borosné Lampért Zsuzsa óvodapedagógus volt, akitől megtudtuk, hogy bizony egy éve is az óvoda növendékei voltak a legügyesebbek.

– A gyerekek élvezik a mozgást és az ilyen jellegű kihívásokat. Ezzel engem is előrébb visznek, hiszen folyamatosan új dolgokat mutatnak nekem is. A versenyre amúgy heti egyszer készültünk a tehetségműhely keretében, amely az ügyességet, az állóképességet és a gyorsaságot fejleszti – fogalmazott az óvodapedagógus.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

1 Trackback / Pingback

  1. Így zajlott az oviolimpia Ajkán

Hozzászólás