Örömzene és tánc az esőben – hazatért a 30Y

A viharos idő ellenére nagyszabású bulival folytatódott az Ajkai Randevú programja, amit a helyi kötődésű 30Y zenekar, Beck Zolival az élen prezentált az esernyők, illetve a vmk erkélye alá bújó közönségnek.

A koncert este nyolc után egy jó tíz perccel kezdődött. Az eső eleinte csak megmutatta magát a jelenlévőknek, de az idő előrehaladtával dörgéssel és villámlással kiegészülve rázendített, hogy megpróbálja elijeszteni az Agórán lévőket. Nem sok sikerrel, ugyanis a közönség egyre inkább belelovalta magát a melankolikus, zúzós és dinamikus szövegekbe. Sokan összecsukták az esernyőiket is, hogy teljesen a zenére koncentrálhassanak a zavaró kellék nélkül, ami csak akadályozta a tapsolást, még azt is vállalva, hogy bőrig áznak. Minden egyes dal végén füttykoncert és sikítás járt a zenekarnak az igazi örömzenéért, amelyből mindegyikőjük egyenlően, sőt még egy kicsit jobban kivette a részét. Látszott, hogy valóban egy közös életérzés lengi körbe a srácokat, amiben a lazaság jól megfér az intellektussal, az elvonttal, a káromkodással és a mélyreható szép szavakkal, na meg az önfeledt, őszinte kitárulkozásokkal, testvéri szeretettel.

A jelenlévők hamar felvették a ritmust a csapattal. Hol dülöngéltek, hol pogóztak, de a jókedvű, mindent mást kizáró táncból sem volt hiány. Az eső csak szakadt, a kitartó közönségnek pedig olyan élményben lehetett része, amit valószínűleg sokáig nem fog elfelejteni. Ezt bizonyítja az is, hogy az első vissza-vissza skandálás után a zenekar további számokat nyomott le csípőből tüzelve. Ám ez sem volt elég a vizes cipőben és ruhában csápoló „keménymagnak” másodszor is megpróbálkoztak a fiúk színpadra csábításával. De itt már sötét volt akkor, amikor vége volt. Rohadt sötét. Szerencsére csak az utcán, mert a szívekben nyomott hagyott ez a valóban rendhagyóra sikeredett koncert.

„a 30Y egy zenekar. négyen testvérek. ikrek. négy tojás, olyanok, hogy meg sem tudod különböztetni őket. néha ők maguk is összekeverik a másikat saját magukkal. nem is a dalaik miatt ismerik őket, hanem azért, mert ilyen, hogy négyes ikrek alapítanak zenekart, na, ilyen még nem volt. télire pulóvert húznak, nyáron kisgatyát. és ha esik, sosem nyitnak esernyőt. mindnek van autója, mindegyiknek más. azt sosem keverik össze. megjelent egy csomó lemezük, a platina az nagyon csillog, most meg még kazettájuk is lesz. dicsőség, ez a címe annak, ami új.”

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás