Országos elismerésben részesült az ajkai karatés

Évértékelő rendezvényt tartott a Magyar Karate Szakszövetség, ahol a tavalyi esztendő legjobbjait díjazták. Elismerésben részesült a Sun-Dome SE sportolója, Kovács Marcell is.

„A karate eddigi kiemelkedő teljesítményének köszönhetően kivívta a lehetőséget, hogy bekerüljön a kiemelt sportágak körébe, így a szövetség mostantól a kiemelt sportágfejlesztési támogatás segítségével folytathatja a korább évek kiváló munkáját” – mondta dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. Emlékeztetett rá, hogy a karate 2020-ban Tokióban, történetében először szerepel az Olimpián, a sportági szakszövetség célja pedig, hogy magyar versenyző is szerepeljen az ötkarikás játékokon.

Kovács Marcell, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, dr. Mészáros János az MKSZ elnöke

Dr. Mészáros János, az MKSZ elnöke megjegyezte, a 2013-ban nagy sikerrel megrendezett budapesti Európa-bajnokság óta minden évben történt jelentős előrelépés a sportág háza táján, és reméli, hogy ez a folyamat kitart a tokiói olimpián túl is. Megemlítette, hogy megindult a szakedző képzés, hogy a karate a testnevelés órák keretében bekerült a közoktatásba, és arra is kitért, hogy a szövetség megpályázza a 2022-es világbajnokság megrendezését.
A rendezvényen díjazták 2017 legjobbjait. Kiemelkedő versenyeredményeiért a Sun-Dome SE sportolója, Kovács Marcell is elismerést vehetett át.

Edző és tanítványa

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás