Örülni fognak az elektromos autó tulajdonosok

Fotó: Györkös

Helló Ajka, itt a holnap – megkezdődött a Jedlik Ányos Terv Elektromos töltőállomás alprogramjának keretében az ajkai „A” típusú normál elektromos töltőberendezések tesztüzeme az OTP mögötti parkolóban, így már az elektromos autóval rendelkezőknek sem kell azon gondolkodniuk, hol tudják feltölteni járművüket városunkban.

Úgy tűnik településünket is elérte (végre) az „e-szemlélet” szele, hiszen az említett pályázat keretében két elektromos töltőállomás valósulhatott meg, amelyek hosszútávon hozzájárulhatnak Ajka környezetkímélőbb és energiahatékonyabb fejlődéséhez.

A most kiépített töltőberendezések töltőoszloponként kétszer 22 kilowatt teljesítményt tudnak nyújtani egyszerre, de Shulo16A kerékpártöltésre alkalmas csatlakozó is van rajtuk. Egyidejűleg négy gépjármű töltése biztosítható így, ami az elektromos autók jelenlegi számát tekintve elegendőnek tűnik.

Az állomást el sem lehet téveszteni, hiszen zöld színű „parkoló” jelzi a helyét. A töltők jelenleg díjmentesen üzemelnek.

Az önkormányzat a város fizetős parkolási rendszerének szabályozásáról szóló 7/2015. (II.26.) rendeletében lefektette, hogy a zöld rendszámmal ellátott környezetkímélő gépjárművek díjmentesen parkolhatnak, ami előremutató a jövőre nézve.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás