Pehelypaplan és párna hagyományápolásból ajándékba

Utassy István adta át a kislánynak a paplant (Fotó: Györkös)

A 13 hónapos Bagdi Annabella Vera kapta a Nosztalgia Nyugdíjas Klub pehelypaplanját és párnáját a tollfosztást lezáró sudrin, a bódéi közösségi házban.

A falusi és gasztronómiai hagyományokat őrző klub az idén kilencedik alkalommal tartott tollfosztást, amelyből évről évre ágyneműt készítenek, hogy egy környékbeli kisgyermek megkaphassa. Az átadáson Szimeiszter Imréné klubvezető elmondta, hogy régen a falvakban a téli estéken tollfosztásra gyűltek össze az asszonyok, a tollból a lányoknak készítettek párnát és paplant, hogy miután férjhez mennek, vihessék magukkal. Tüskeváron, ahol ő felnőtt, jó hangulatú tollfosztásokat tartottak. A munkát mindig vidám vendéglátás zárta, amit a népnyelv sudrinak nevezett. Ezt a hagyományt éltetik ők is.

Annabella édesapja abban az óvodában töltötte játékos éveit, ahol a klubvezető aktív éveiben dolgozott. Utassy István, az önkormányzat  Művelődési, Oktatási és Sportbizottságának elnöke köszöntötte a klubtagokat, majd átadta az ágyneműt és megajándékozta a kislány családját, hangsúlyozva, hogy a bódéi közösséget a szeretet tartja össze.

Vincze Sándorné klubtag az alkalomra írt versét mondta el. Az ünnepségen részt vett a kislány nővére, Mirabella Erna és nagymamája is. A klub minden résztvevőt megvendégelt, többek között az ilyenkor elmaradhatatlan házi szilvalekváros kukoricaprószával.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás