Pénzügyi ismereteikből és adózásból adtak számot

Az Ajkai Pénzmosók felkészítő tanárukkal (Fotó: Györkös)

Ezüstérmet szerzett az Ajkai Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységének csapata a Pénzsztár 2017 versenyen.

A középiskolások számára meghirdetett pénzügyi és gazdasági vetélkedőre az idén 1240 csapat nevezett be. A Bánkiból az Ajkai Pénzmosók, a 14. B pénzügyi és számviteli ügyintéző szakon tanuló Németh Judit, Tihn Klaudia, Tóth Alexandra, Vind Eszter indult a megmérettetésen. A lányok a korábbi tanévekben is vállalkoztak a versengésre.

Az első fordulóban a világhálón válaszolták meg a kérdéseket a diákok. A selejtező fordulók után országosan a legjobb 115 csapat vetélkedhetett tovább a megyeszékhelyeken. Az Ajkai Pénzmosók bekerült Veszprém megye öt legjobbja közé. A versenyt a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán rendezték, ahova rajtuk kívül egy pápai, egy veszprémi, egy  tapolcai és  egy balatonalmádi csapat jutott be.

Ott többek között a biztosítási, adózási, társadalombiztosítási, gazdaságtörténeti, Európai uniós, pénzügyi ismereteikről adtak számot. A verseny közel három órán át tartott, az ajkaiak Balatonalmádi mögött a második helyen végeztek. A fiatalok felkészítő tanára Hegedüs Rita volt.

 

 

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás