Per felmelegítve

A töltött káposztán kívül semminek nem használ az “újramelegítés”, így van minden bizonnyal a bírósági perekkel is.

Az idősebbek talán még emlékeznek rá, hogy néhány évvel ezelőtt Ravasz Tibor önkormányzati képviselő (Fidesz) abba a hírbe próbálta hozni Ajka polgármesterét, hogy egyszerre több autót használt és miközben a hivatali gépjárművel közlekedett saját autójába tankotla a benzint és egyéb galádságok is terhelhetik a számláját.

A per lassan halad előre, a legutóbbi tárgyalás már több, mint hat hónapja esett, így a bíróság kénytelen volt szinte nulláról indulva “felmelegíteni” az ügyet.

A hírek szerint döcögve indult újra a gépezet és a bírónő is jobbnak látta volna, ha kibékülnek az érintett felek. Ez azonban nem történt meg ezúttal sem.

Felbukkant egy tanú is, aki egy évtizeddel ezelőtt még kukta volt a Fidesz boszorkány-konyhájában és azt tapasztalta, hogy pártja mindenre lő, ami mozog, – legkiváltképp Schwartz Béla polgármesterre – hátha egyszer talál. Azt állította, hogy a polgármestert ért támadásoknak erősen politikai felhangja volt és neki is távoznia kellett a pártból, miután a döntéshozatalokban korrekt módon próbált eljárni. Például nem óhajtott szavazni egy őt személyesen is érintő kinevezési ügyben.

A bírónő hosszasan idézte azt a beszélgetést, ami egy korábbi tárgyaláson Ravasz Tibor és a tárgyalást vezető bíró között lefolyt. Kulcsszónak tűnt a “feltevés”. Ami ugye, nem “állítás”. Többször is elhangzott, hogy Ravasz Tibort a nyilvánvalónak tűnő bizonyítékok ellenére sem vinné rá a jó lélek, hogy “állítsa” sejtéseit.

A per folytatódik.

(Ajkai Szó információ)

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás