Pozitív üzenetek, hogy vidámabb legyen a nap

Kedves, motiváló, szívhez szóló üzenetekkel találkozhattak azok a járókelők szombaton, akik nyitott szemmel jártak a városban, a pozitív írások egy különleges mozgalomhoz kapcsolódtak.

A “Ragasszuk teli a várost kedves üzenetekkel” című országos felhíváshoz Ajka is csatlakozott. A mozgalmat az ajkai Horváth Gabriella karolta fel, akinek nem titkolt célja volt, hogy  mosolyt csaljon a járókelők arcára, így rögtön szervezésbe fogott. Úgy vélte, hogy pozitív gondolkodásra mindenkinek szüksége van, ezért arra buzdította az ismerősöket és ismeretleneket, hogy ragadjanak tollat és hagyjanak papírra vetett kedves, bátorító gondolatokat a város különböző részein. A kezdeményezés azért olyan különleges, mert ha mi magunk is pozitívan állunk a mindennapokhoz, akkor talán mások napját is jobbá tehetjük vele.

A szemerkélő eső is alább hagyott mikor a maroknyi kis önkéntes csapat útnak indult október 28-án, hogy üzenetekkel borítsák el a város. Minden egyes üzenet arra szólított fel, hogy merjünk kicsit lassítani a mindennapi rohanás közepette és merítsünk inspirációt, jókedvet a szavakból.

-A mai világban kevés az olyan ember, aki nem átgázolni akar másokon, vagy kihasználni a többieket, így ha csak egy kis mosolyt is tudunk csalni az emberek arcára az akciónkkal, akkor már megérte a fáradozást – vélte Gabriella.

Pátrovics Andrea is csatlakozott a felhíváshoz mert úgy gondolta, hogy kedvességre és bátorító szóra van szüksége az embereknek. Ezért több pozitív gondolatot is papírra vetett, remélvén, hogy aki elolvassa az egy kis időre elfelejti a hétköznapok gondjait.

Az ajkarendeki Regenbogen Német Nemzetiségi Óvodában is fontosnak tartják, hogy a gyermekek szeretetteljes légkörben nőjenek fel, hiszen a testi- lelki fejlődés különösen fontos ebben a korban, ezért ők is örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez. A falu hirdető oszlopaira helyeztek el kedves üzeneteket nevelőik és óvoda pedagógusaik segítségével.

A sétáló utcán járva jó volt látni, hogy megállnak az emberek egy egy cetli előtt és előkapják a telefonjukat egy gyors fénykép erejéig.

Ha Ön is találkozik ilyen üzenettel, nyugodtan szedje le és vigye magával vagy csináljon róla fényképet, amit megoszthat velünk az Ajkai Szó Online Facebook oldalán, vagy elküldhet a kedvesuzenet@1st-press.hu címre.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás