Régi vágyuk valósult meg a terápiás szobával

Fényterápiás szobát vehettek birtokba a Méltó Élet Esélye Idősek Otthona lakói szeptember 28-án. A kikapcsolódást, közérzetjavítást, gyógyulást szolgáló terem felszerelését az Időskorúak Gondozásáért Alapítvány és az Euro Family támogatta.

Az ünnepségen Schwartz Béla polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a fényterápiás szobával az idősek egy újabb lehetőséget kaptak napjaik szebbé tételére és közérzetük javítására. Kívánta, használják egészséggel, felejtsék el gondjaikat, legyenek vidámak, sétáljanak, töltsenek el sok időt közösségben.

Ajkán, ahogy az egész országban, egyre több az idős korú. A polgármester örömmel szólt arról, hogy a születések száma is emelkedik. Volt olyan időszak, amikor a születésszám a 200 főt sem érte el évente,  idén viszont már eddig 236 újszülöttel gyarapodott a város lélekszáma. Az életkor meghosszabbodása és a születésszám növekedése miatt a lakók száma is nő. A város beruházásokkal, fejlesztésekkel biztosít egyre jobb körülményeket. A városban 7200 magas beépítésű ingatlan van, abból 6000 felújítása már elkészült. Az Ajka megújul program keretében sportlétesítmények, utak épülnek, közintézmények újulnak meg.

Az időseket és a meghívott vendégeket Oláh Krisztián bűvész szórakoztatta kártyatrükkökkel. Mihályi Melinda intézményvezető kérdésünkre elmondta, hogy régi vágyuk valósult meg. A szobában négy bőrből készült relaxfotel, parajdi sótéglák, lávalámpa, Paár lámpa, színes fényt szóró gömb várja a kikapcsolódni vágyó lakókat. Az ünnepséget követően a szépkorúak ki is próbálták a szobát.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás