Részegen kit visznek majd haza? – Bikini koncert és csapolt sör

Adj helyet magad mellett, hogy a színpadhoz én is odaférjek! – Akár ezt is énekelhette volna a közönség az Ajkai Rock-Randevú első estéjén, ugyanis a Bikini koncertjére teljesen megtelt a tér fagyizó, vagy éppen frissítőt (sört) iszogató emberekkel, akik mind hallani akarták a hazai rockzene nagyjait.

Fél nyolc környékén kezdett hangolni a zenekar, akkor még kevesen sétáltak a téren. Ám mire az első taktusok megszólaltak, nem nagyon lehetett üres helyet találni az Agórán. A kellemes nyáresti levegő és a bőr alá kúszó basszus hamar oldott hangulatot varázsolt a színpad elé, amit a legismertebb slágerek tovább fokoztak. Felcsendült sok más mellett a Mennyország felé és a Csak dolgozni ne kelljen, valamint a Közeli helyeken, illetve a Részegen ki visz majd haza című örökbecsű klasszikus is.

Nem maradhatott el a közönség megénekeltetése sem, ami a részeg dallamon túl legjobban a Mielőtt végleg elmegyek című nótánál sikerült, de nagy sikert aratott az Adj helyet magad mellett is. A publikum tapssal és mobiltelefonok fényével hálálta meg a koncertet, amelyben több erőteljes gitárszóló is vegyült. Sokan még most is a téren vannak, ami nem csoda, hiszen az idő kitűnő egy nagy beszélgetéshez a barátokkal.

Harmadjára rendezi meg Ajka Város Önkormányzata a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központtal, valamint a Pannon Várszínházzal közösen a többnapos rendezvénysorozatot, ahol a koncertek mellett kulturális kikapcsolódás és gyermekprogramok is várnak az Agórára látogató családokra.

Idén a rendezvény megvalósításához két ajkai vállalat, a Poppe + Potthoff Hungária Kft. és a Bourns Kft. is csatlakozott, támogatva a kultúrát és az élőzenét.

Holnap este nyolc órától a 30Y, augusztus 20-án délelőtt tíz órától az Alma, este nyolc órától pedig a Hősök zenél. Az államalapítás ünnepén a Pannon Várszínház művészei, valamint az Ajka-Padragkút Táncegyüttes tagjai is fellépnek és játszóház is lesz az ifjúságnak.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás