ROCK&ROLL Két arany helyben maradt

Fotó: Györkös

Több, mint 500 táncos mérte össze tudását az Ajka Kupa területi pontszerző versenyen április 14-én a Városi Sportcsarnokban. A versenyt az ajkai Dinamik Rock and Roll Klub szervezte.

A város nevében Utassy István önkormányzati képviselő köszöntötte a versenyzőket, az edzőket és az érdeklődőket. A képviselő köszönetet mondott a versenyzők családjainak, akik ha kell, áldozatot is hoznak azért, hogy a fiatalok táncolhassanak, a tánc által kiteljesedjenek a képességeik, gazdagodjanak élményekben. Mint elmondta, a pontszerző versenynek vannak győztesei és nyertesei. Győztesek, akik felállnak a dobogóra, nyertes pedig mindenki, aki részt vesz a programon szereplőként, hozzátartozóként vagy érdeklődőként. A képviselő hozzátette, hogy Ajkán csaknem 30 éves hagyományai vannak a sportágnak, amelynek a motorja a Dinamik egyesület vezetője, dr. Horváthné Baráth Piroska.

A pontozóbírók között is volt ajkai, Horváth-Matán Szilvia, a Dinamik edzője.

Children párosban Pető Róbert – Keresztes Csenge (Black Bunny, Pápa), Mits Mátyás – Palkovits Panka (Főnix, Székesfehérvár),  Radnai Kristóf – Nagy Noémi (Kid, Veszprém) állhatott a dobogóra, a negyedik helyen Veres Balázs – Veres Anasztázia (Kid, Veszprém), az ötödiken Pongrácz Márton – Borján Karina (Acro Dance, Balatonfüred), a hatodikon  Gömöri Örs – Karádi Kata (Kid, Veszprém) végzett. Serdülő párosban Asbóth Barnabás – Cselédi Lili (Galaxy – Rocky-Dilly, Celldömölk) szerepelt a legeredményesebben, második lett Péter Ákos – Babai Blanka (Black Bunny, Pápa), harmadik  Schneider Ákos – Balogh Kata (Főnix, Székesfehérvár). Junior párosban győzött Poór Dániel – Bárdosi Violett (Dinamik Ajka), második lett Fodor Zsigmond Lázár – Kleizer Anna Evelin (HUNGARockY, Győr), harmadik  Dombóvári Bálint – Takács Réka (Galaxy, Szombathely).

Felnőtt b párosban Tibold Márton – Fuchs Alexandra (Black Bunny, Pápa),  Kirchkeszner Máté – Bartl Zsófia (Kid, Veszprém) lett a sorrend.  Felnőtt c párosban  Sevinger Dávid – Gönczöl Regina (Kid, Veszprém),  Baumgartner Dániel – Magyar Rebeka (HUNGARockY, Győr),  Maronga Zsolt – Kardos Lilla Nikolett (Dancing Feet, Tatabánya) sorrend alakult ki az élen.

Children kisformációban SUGAR AND SPICE (Főnix, Székesfehérvár),  LITTLE ROCK (Acro Dance, Balatonfüred) valamint HUNGARIO (HUNGARockY, Győr) sorrend alalkult ki az élen. A serdülőknél a  CSINIROCK (Acro Dance, Balatonfüred) bizonyult a legjobbnak,  őket követte a  BLAZING GIRLS (HUNGARockY, Győr), valamint a  ROCK-IT! (Kid, Veszprém). Junior kisformációban helyi győzelem született, a CANDY (Dinamik, Ajka) versenyzői gyűjtötték a legtöbb pontot, másodikként végzett a  FANTASTIC OAcro Dance, Balatonfüred), harmadik lett a POPCORN Főnix, Székesfehérvár). Negyedikként végzett a  WONDER (Acro Dance, Balatonfüred), ötödikként a GHOSTBUSTERS (Kid, Veszprém). Felnőtt nemzeti kisformációban dobogós helyen végzett a REPLAY GIRLS (Rocky-Dilly, Celldömölk) az ICONIC (Fordan, Pécs), valamint a  PERFECT (Acro Dance, Balatonfüred), negyedik lett a PRODIGY PROJECT (Kid, Veszprém). Felnőtt nemzetközi kisformációban győzött a  CSINIZSARUK (Kid, Veszprém), második lett a MISSION (Acro Dance, Balatonfüred), harmadik a LITTLE MIX (Acro Dance, Balatonfüred), negyedik a CELLI MANÓK (Rocky-Dilly, Celldömölk), ötödik a BEASTS (Dinamik, Ajka). Children nagyformációban FIREBALLS (Főnix, Székesfehérvár), FIREROCK (Acro Dance, Balatonfüred) és POCAHONTAS (Kid, Veszprém) lett a sorrend.  Serdülő nagyformációban a legtöbb pontot a DZSEMBORI (Acro Dance, Balatonfüred) kapta, második lett a  VENGA GIRLS (Kid, Veszprém), harmadik a  GRÚ-SOKK (Kid, Veszprém), a negyedik helyen a szervező egyesület csapata, a  MÚZSÁK (Dinamik, Ajka) végzett. Junior nagyformációban MOONLIGHT (Főnix, Székesfehérvár), MEGAROCK (Acro Dance, Balatonfüred), valamint ROCKER LADIES (Kid, Veszprém) lett a sorrend. A felnőtt nemzetközi nagyformációban  HIGH FIVE (Acro Dance, Balatonfüred) és  BABY DOLLS (Kid, Veszprém) sorrend alakult ki.

A dinamikosok számára is eredményesen zárult a verseny. Két kategóriát nyertek, a junior párost Poór Dániel-Bárdosi Violett és a junior kis formációt a CANDY, amelynek tagja Bárdosi Violett, Füredi Flóra, Tordai Luca, Kiskovács Luca, Pavlik Anna, Matyikánics Lili és Andreka Natália. A felnőtt kis formáció ötödikként végzett (Heinfarth Diána, Szőke Dorina, Pálfi Petra, Baracska Vivien, Lozsi Vivien, Herbent Veronika). A serdülő nagy formáció tagjai, a MÚZSÁK első közös versenyükön nagyon ügyesen táncoltak, egy sajnálatos sérülés miatt azonban a negyedik helyen végeztek. (Farkas Vanessza, Noszlopi Nóra, Schell Petra, Takács Jázmin, Mészáros Nóra, Fett Panna, Veisz Dorina, Öveges Nóra, Tóvári Csenge, Csillei Virág, Csillei Anna, Erdélyi Hanna, Fölföldi Frida). Az edzők Horváth-Matán Szilvia, Horváth Márk, és Horváthné Baráth Piroska.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás