SAFER INTERNET DAY Miért akar találkozni velem? A neten sosem lehet tudni.. (videóval)

Manapság nincs élet wifi nélkül. Az internet már életünk szerves részét képezi. Áthatja mindennapjainkat és meghatározza gondolkodásmódunkat. Identitást generál, divatot teremt, értéket ad, mintát (néha használati utasítást) teremt életünkhöz, vagy éppen hamis képekkel szolgál a világ hibáinak elrejtésére, esetleg kifogyhatatlan alapot nyújt egy illúzióbirodalom felépítésére vagy mások bántalmazására, kihasználására.

Az okos eszközök fogságában a felhasználók profilokká degradálódnak, így gyakran a mértéket elfelejtve túlságosan is kitárulkoznak idegenek előtt. Vannak, akik ezzel a bizalommal visszaélnek. A téma sok helyütt még mindig tabu, pedig a netes bűnözés a fiatalokat különösen érinti..

Ma február 6-án van a Biztonságos Internet Napja. Figyeljetek gyermekeitekre, szeretteitekre, hiszen beszélgetni és megelőzni sokkal egyszerűbb a problémákat, mint utána rendet tenni a fejekben.

Nézzétek meg Tili Nóra Viktóriának, az Ajkai Bródy Imre Gimnázium 8/G-s tanulójának videóját a témában. Sokatmondó! (Nóra a kisfilmet pályamunkaként készítette a Safer Internet projekt felhívására, ahol díjat is kapott érte!)

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás