Segítők kerültek bajba.. – a többséget már hazaengedték a kórházból (friss!)

A Magyar Imre Kórház transzfúziológiai osztályának (közismertebb nevén a vérellátónak) munkatársai szenvedtek frontális balesetet kisbuszukkal, január 26-án a délutáni órákban Zalahaláp és Nyirád között, ahol teljes útlezárás mellett végezték a tapolcai önkormányzati tűzoltók a műszaki mentést. A lánglovagok munkáját a zalahaláp-sáskai önkéntes tűzoltók is segítették.

A karambolban heten sérültek meg, ebből négyen súlyosan, tájékoztatta lapunkat Kucsera Katalin, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Dr. Nagy Zoltántól, az ajkai kórház főigazgatójától megtudtuk, hogy a baleset a kórház egyik orvosának és négy szakdolgozójának sérülését okozta. A szakdolgozók állapota könnyű és középsúlyos, míg az ügyeletes orvos kisebb karcolásokkal megúszta az ütközést. A kisbusz sofőrjének lábát meg kellett operálni. A főorvos tájékoztatójából az is kiderült, hogy a helyi vérellátásban zavar nem keletkezett, mivel megfelelő mennyiségű vérkészlet áll a kórház rendelkezésére, ám a balesetről hallva többen fejezték ki segítségüket az intézmény felé. Köztük Ajka Város Önkormányzata és civilek is.

Schwartz Béla polgármester megkeresésünkre elmondta, hogy tájékozódnak az üggyel kapcsolatban és minden lehetőséggel támogatni fogják a helyzet megoldását, ami akár azt is jelentheti, hogy segítik a kórházat egy új autó beszerzésében, ugyanis az eddig használt gépkocsi totálkárosra tört.

H.Kovács Gabriella, a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetének területi vezetője a baleset kapcsán kiemelte, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat Megyei Központjával egyeztetések folynak arra vonatkozóan, hogy a vérellátás a továbbiakban is zavartalan lehessen és ne maradjanak el véradások. A rendkívüli helyzet miatt szükség lesz átszervezésekre, amit az Országos Vérellátó Szolgálat megyei dolgozóival, illetve a pápai transzfúziológiai osztály munkatársaival fognak tudni megoldani. A területi vezető kéri a lakosságot, hogy figyeljék a híradásokat és felhívásokat a médiumokban és menjenek el vért adni. Az intézeti véradások a közeljövőben feltehetőleg külső helyszíneken lesznek megtartva.

Információink szerint a hét sérültből hatan már elhagyhatták a kórházat.

SzR.-F.P.T

Comments

comments

1 Trackback / Pingback

  1. Négy súlyos sérült, teljes útzár - Ajkai Szó

Hozzászólás