Sportgimnáziumi osztály és szakemberképzés a Bánkiban

Vörös Róbert tájékoztatta az érdeklődőket (Fotó: Györkös)

Az Ajkai Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Általános, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegysége nyílt napra várta az érdeklődő szülőket és továbbtanulni szándékozó gyermekeiket november 15-én.

A jól szervezett pályaválasztási tájékoztatóra az aulában gyűltek össze a programra érkezők, akik elsőként kivetítőn láthatták és hallhatták a képzések bemutatóját, majd Vörös Róbert, az intézményegység vezetője beszélt röviden az iskola nyújtotta lehetőségekről, mint például az akár külföldön is végezhető szakmai gyakorlatról.

A kijelölt termekben a különböző képzésekről a vezetőség részletesen informálta a szülőket. A diákoknak ez idő alatt foglalkoztatást tartottak a pedagógusok és apró ajándékokkal – édességgel, könyvjelzővel – ajándékozták meg őket. A vendégek tájékozódását a délután folyamán a DÖK (Diákönkormányzat) tagjai segítették.

Bemutatták a gimnáziumi képzést, ahol négy évfolyamos általános és sportgimnáziumi osztályokat indítanak. Az általános gimnáziumban folyó oktatás a kooperatív tanulásszervezés módszerére épül, a sportosztályban pedig a tevékenységük figyelembevételével készítik fel a tanulókat az érettségire.

A szakgimnáziumi képzés tanulmányi ideje öt év. A választott szakma elvégzését szakmai középiskolai érettségi követi, ezután a fiatalok választhatják a munkába állást, vagy a felsőfokú továbbtanulást. Az iskolapadban maradók számára érettségi után számos szakma egy év alatt elsajátítható a szakképző évfolyamokon. Gépészet, informatika, közlekedés, szállítmányozás és logisztika, közgazdasági, turisztika, valamint vendéglátóipari ágazatokban indulnak osztályok.

Szakközépiskolába azokat a 8. osztályos tanulókat várják, akik a gépi forgácsoló hiányszakmából szeretnének három év alatt képesítést szerezni és ösztöndíjban részesülni.

A rendezvény következő időpontja: január 10. 12 óra, ekkor bemutató jellegű órákkal ismertetik meg az érdeklődőket.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás