Sportos játszóház és suli-tájékoztató az egész családnak

Fotó: Györkös

Az iskolakezdés kihívás gyermeknek és szülőnek egyaránt, ezért az intézmények mindent megtesznek annak érdekében, hogy bemutassák tevékenységüket, ezzel is megkönnyítve a családok választását. November 28-án a Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium József Attila utcai tagintézményében hirdettek tájékoztatót, amit játékos sportdélutánnal együtt tartott meg az intézmény.

Közel hatvan óvodás érkezett családjával, hogy megtapasztalja az iskola hangulatát. A gyerekek lelkesen és fáradhatatlanul próbálták ki egymás után a különféle ügyességi feladatokat, akadálypályákat a tornateremben. Nagy sikere volt a labdás, az ugrálós és a sorversenyes részeknek is. Az intézmény testnevelő tanárai és segítőik speciális elemeket is kialakítottak a teremben, ahol már a foci, a kézilabda és a kosárlabda alapjaival is megismerkedhettek az apróságok, természetesen úgy, hogy folyamatos sikerélményük legyen mozgás közben.

A játékos sportprogrammal egy időben Riederné Fenyvesi Bernadett iskolaigazgató köszöntötte a szülőket az ebédlőben, majd Fenyvesiné Molnár Zsuzsanna igazgatóhelyettes beszélt az alsósok lehetőségeiről az intézményben. Bemutatkoztak a leendő elsősöket tanító pedagógusok is.

A 2018/19-es tanévben négy elsős osztály indul a József Attila utcában. Mindegyik napközis formában, de szükség esetén év közben a szülők igénye szerint változtatható. Az egyik osztályban a gyerekek emelt szintű testnevelés oktatásban részesülnek. A tájékoztató végén azt is megtudhatták a szülők, hogy a beiskolázás előtt további rendezvényekkel, nyílt napokkal várják az iskola pedagógusai a gyermekeket. (Lesz hagyományos kézműves foglalkozás, valamint ovisok vendéglátása december 15-én egy kis ünnepváró keretében).

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás