SPORTÖSSZEFOGLALÓ

Nyolc játékossal arattak kiütéses győzelmet a Kristály fiataljai
Döntetlennel mutatkozott be az új edző

 

Lengyel Ferencet nevezték ki az FC Ajka vezetőedzőjének. A szakember pontszerzéssel mutatkozott be a kispadon.

 

Új, ebben a szezonban már a negyedik vezetőedzővel a kispadon vágott neki a Budaörs elleni találkozónak az FC Ajka a labdarúgó NB II-ben. Jákli Péter, Székely Tibor és Artner Tamás után Lengyel Ferenc töltötte be ezt a pozíciót. A Pápáról érkezett szakember pontszerzéssel kezdte munkáját, az ajkaiak ugyanis gólnélküli döntetlent értek el a Budaörs vendégeként. A vezetőedző a klub honlapjának úgy értékelt, igazságos döntetlen született a találkozón. Az új tréner első hazai mérkőzésén azonban mindenképpen győznie kell a csapatnak a dobogóra hajtó Mezőkövesd ellen, hiszen a bajnokságból már csak öt forduló maradt hátra.

 

A sereghajtóhoz utazott a Kristály a megyei labdarúgó bajnokság legutóbbi fordulójában. Az alacsony színvonalú találkozón a Peremarton került először helyzetbe, ezt követően viszont a vendégek vették át az irányítást. A mérkőzést egyetlen találat döntötte el, a második játékrész első percében Hauser T. ugratta ki Kovácsot, aki tizenkét méterről szépen helyezett a jobb alsó sarokba. A felnőtt csapat győzelme mellett szót érdemel az ifjúsági együttes teljesítménye is, az ajkai fiatalok ugyanis nyolc játékossal kiállva tudtak sima győzelmet aratni a peremartoni ifisták ellen. Az utánpótlást is edző Sipos Tamás elmondta, korábbi csapatával már előfordult, hogy hármas emberhátrányban nyert mérkőzést, ezért arra bíztatta a tanítványait, hogy tegyenek meg mindent a győzelemért. A fiatalok a taktikai utasításokat betartva szép sikert arattak a széteső ellenféllel szemben. A felnőtt találkozón a három pont megszerzése, valamint a nagy akarat és a csapategység a legfőbb, amit az edző csapata javára írhat, ugyanakkor a gyenge játékon mindenképpen javítania kell a gárdának, hiszen sorsdöntő három idegenbeli találkozó vár az ajkaiakra.

 

Női labdarúgóink hazai pályán könnyű győzelmet arattak a Nyárád felett a megyei bajnokság legutóbbi fordulójában. Gyenese Csaba edző szerint az eredmény hízelgő a vendégekre nézve, ugyanakkor játékosai több hibát is vétettek, amit a következő mérkőzésen, Csetényben már nem követhetnek el.

 

A Le Belier megyei rangadón fogadta a Pápát a férfi kézilabda NB II-ben. A vendégek kezdték jobban a találkozót, a félidő közepéig egy-két góllal vezettek az álmosan játszó hazaiak ellen. Ezután felébredt az ajkai csapat, a védekezése összeállt, elől pedig Zeitler vezérletével többgólos előnyt harcolt ki (16-12). A pápaiak támadásaiba ekkor már több hiba csúszott, így biztos hazai előnyt mutatott az eredményjelző a szünetben. A pihenő után még nagyobb sebességre kapcsolt a Le Belier, zsinórban lőtt hat góllal teljesen eldöntötte a mérkőzést (27-18). A vendégek próbáltak feljebb kapaszkodni, de egy újabb ajkai roham megpecsételte a sorsukat (32-21). Poór Tamás valamennyi játékosának bizalmat szavazott, akik ezt jó játékkal hálálták meg. A hazaiak gyönyörű gólokkal szórakoztatták a lelkes közönségüket, amely a lefújást követően vastapssal jutalmazta kedvenceit. Ezen a napon csak az első félidőben volt egy súlycsoportban a két csapat.

 

A teke NB I. utolsó fordulójában a Herend fogadta a már bajnok Ajka Kristály csapatát. Szoros mérkőzésen a több egyéni pontot szerző hazaiak ellen több csapatfával, a legminimálisabb különbséggel megszerezték a vendégek a győzelemért járó két pontot. Ezzel a sikerrel magabiztosan, három pontos előnnyel végzett az élen a Kristály, és nem mellesleg visszavágott az őszi idényben elszenvedett hazai vereségért.

 

A BringAjka KSE első idei túrája a Lugostetőhöz és a Macskalik víznyelőhöz vezetett. A napok óta tartó irgalmatlan szél ellenére szép számmal gyülekeztek a lelkes résztvevők a Kaszinó előtt, majd a Sárcsi-kút irányába indultak, ahol megpihent a csapat. A társaság egy erdei úton folytatta útját a két éve felavatott Molnár Gábor kilátóhoz. A tetőn a gyerekek a csaknem harminc kilométeres túra látnivalóival kapcsolatban hallgathattak meg több érdekességet, aki pedig jól figyelt, az a célnál sikerrel vette a vetélkedő kérdéseit. Az eredményhirdetés után a fiatalok elfogyasztották a jutalmakat, majd a Parkerdőn keresztül hazaindult a csapat. A kerékpárosok szeretettel várják az érdeklődőket a következő túrákra is.

 

A Rája ’94 Úszóklub tizenkét sportolója vett részt a Nyugat-dunántúli Régió Bajnokság második fordulóján, Szombathelyen. Nyőgér Rebeka 100 mellen lett második, Kun-Szabó Fanni 400 gyorson első és Szóka Júlia 400 gyorson első, 100 háton és 100 mellen pedig harmadik lett. Bujna Lilla edző elmondta, amióta megnyitott az ajkai uszoda, minden nap tudnak edzeni, rengeteget fejlődnek a fiatalok, sorra ússzák egyéni legjobbjaikat és a szintidőket a nyári korosztályos Országos Bajnokságokra.

 

A Trampolin SE tizenhét versenyzője képviselte városunkat az Országos Gumiasztal Diákolimpián, Nyíregyházán. Gumiasztalon Somlai Róza és Riba Ádám első, Katona Berzsenyi Rozina és Monostori Noel harmadik helyen végzett. Minitramp versenyszámban Csánicz Laura arany-, Monostori Noel ezüst-, Czuczai Luca és Katona Berzsenyi Rozina bronzéremnek örülhetett. Az ajkaiak kitettek magukért, annak ellenére, hogy a fiatalabbakon érezni lehetett az izgalmat. Sajnos ezúttal bebizonyosodott, hogy a rutinos versenyzők is képesek téveszteni, de edzőjük, Pelikán Milán szerint ezek a hibák javíthatók, és verseny még rengeteg vár az ajkai sportolókra az elkövetkező években.

Csicsics Richárd

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás