Sportösszefoglaló

Franciaországban jártak az FC Ajka fiataljai – Első alkalommal rendeztek ranglista versenyt a pingpongosoknak városunkban. Az utánpótlás csapatok évzáróját tartották városunkban az elmúlt hétvégén. A padragi labdarúgók a Ferencváros kapusától vehették érmeiket.

Éremátadó a megyei U14-ben

Szezonzáró családi napot rendeztek az FC Ajkánál, amelyen minden utánpótlás korosztály a szülőkkel együtt búcsúzott a bajnoki évadtól. A gyerekek ügyességi versenyeken, szellemi feladatokon mérték össze tudásukat, majd minden csapat lejátszhatta a szülők elleni mérkőzését. Akadt, aki főzött is, miközben a legkisebbek az ugráló várban vezették le a maradék energiáikat. A rendezvény csúcspontja a különdíjak átadása volt. Minden korosztályban megválasztották a szezon legjobbját. Az U19-ben Markó Róbert, az U17-ben Bakó Roland, az U15-ben Bognár Dániel, az U14-ben Paksi Áron, az U13-ban Grőber Máté, az U12-ben Pápai Szabolcs, az U11-ben Modory Botond, az U10-ben Egyed Bálint, az U9-ben Németh Dávid, az U8-ban Lukács Lázár és Lukács Donát, a legkisebbeknél pedig Jakus Levente lett az év játékosa. Az U15-ös korosztályú lány csapat legjobbjának járó elismerésen Pál Boglárka és Gecző Natália osztozott. Megválasztották a versenyző korosztályok (U14-19) legjobbját is, Szarka Martin személyében, a nem versenyző, úgynevezett „bozsikos” korosztályok (U13-U7) legjobbja pedig Fischl Simon lett.

Utánpótlás az FC Ajkánál

Az FC Ajka U17-es csapta rendkívül színvonalas tornán vett részt Pünkösdkor a franciaországi Templeuve városában, ahol hazai, belga, dán, portugál és guetemalai ellenfelekkel is megmérkőztek Szabó Zoltán tanítványai.  A hosszú utazás után a megérkezés után rövid városnézésre is futotta az időből, de a következő három napon két-két negyvenperces mérkőzést játszottak. A csoportban két győzelem, egy döntetlen és egy vereség után a második helyen zártak az ajkaiak, ezzel az elődöntőbe jutottak. A másik csoport győztese ellen végig izgalmas mérkőzésen gólnélküli döntetlen született. Büntetőrúgások következtek, ahol a szerencse az ellenfélnek kedvezett, így a mieink a harmadik helyért játszhattak. A bronzmérkőzésen a francia Dieppe FC-től 2-1-re kaptak ki az ajkaiak, így a tízcsapatos nemzetközi mezőnyben az előkelő negyedik helyet szerezték meg.

Utánpótlás családi nap

A megyei U14-es bajnokságban bronzérmet szerző Ajka-Padragkút együttese Karika Rudolf edző vezetésével évzáró bankettet tartott. A köszöntő után a tréner összegezte a sikeres szezon eredményeit és főbb eseményeit. A mester külön kiemelte Szabó Kevin teljesítményét, aki 23 találattal ötödik lett a góllövőlistán, és a szintén dicséretet érdemelt Viszt Balázs is. Az edző a siker kulcsaként a szorgalmat emelte ki, az ajkai együttes ugyanis az edzéslátogatottságot tekintve az élmezőnyhöz tartozott a bajnokságban. Hozzátette, a város egyetlen olyan férfi csapata a padragi U14-es gárda, amely érmet szerzett idén. Karika Rudolf biztatta a gyerekeket, hogy merjenek nagyot álmodni, hiszen a legkisebb helyről is el lehet érni a legnagyobb teljesítményeket. Hogy mondanivalóját nyomatékosítsa, a tréner meghívta a bankettre a Ferencváros kapusát, Holczer Ádámot, hogy a játékosoknak jó példával szolgáljon, hiszen az NB I-es hálóőr a padragi városrészben élte fiatalkorát, és a helyi rivális Kristályban kezdte bontogatni szárnyait. A gyerekek több kérdést intéztek a kapushoz, aki készséggel válaszolt a kíváncsi labdarúgóknak. Ádám szintén a befektetett munka és a kitartás fontosságát hangsúlyozta a hallgatóságnak, mint mondta, amikor annyi idős volt, mint a jelenlévő gyerekek, akkor csak harmadik számú kapusként számítottak rá, de eszébe sem jutott, hogy feladja. A kellemes beszélgetés után maga a sztárvendég adta át az érmeket a harmadik helyezett csapat tagjainak. Az egyesület a rendezvényen búcsút intett az U16-os gárdának, amelynek játékosai emlékplaketteket vehettek át. Karika Rudolf elmondta, a jövőben ebben a korosztályban nem indulnak a bajnokságban.

***

Első ízben rendezhette városunk a Nyugat-magyarországi Asztalitenisz Ranglistaversenyt. A városi sportcsarnokban tizenöt asztalon pattogott a labda az újonc és serdülő korcsoportos versenyszámokban, az eredményhirdetéseknél pedig hazai sikereknek is tapsolhattak a nézők. Az U11 korcsoportos gyerekek mezőnyében Pad Ágoston és Pad Lina volt érdekelt. A selejtezők után Linának sajnos nem sikerült bekerülnie a legjobb négy közé, így az 5-8. helyekért mérkőzhetett. Itt két győzelemmel zárt, tehát az ötödik pozíciót szerezte meg a rangos a tornán. Ágoston nagy meglepetésre csoport másodikként felkerült a kieséses főtáblára. A negyeddöntőben azzal a soproni ellenfelével került szembe, akivel a Magyar Bajnokságon is nagy meccset játszott, sajnos nem sikerült a visszavágás, az ajkai versenyző nyolcadikként zárt. Az U13-as korosztályban az ajkiak szoríthattak Tóth Zsófiáért is, aki továbbjutott a főtáblára. A nyolcaddöntőben nagy csatát vívott a nála sokkal előkelőbb helyen rangsorolt budapesti ellenfelével, de a hajrát a fővárosi lány bírta jobban így az utolsó ajkai versenyző is búcsúzott szombatra. Vasárnap a párosok is megkezdték a szereplésüket. Vörös Bence társa lekéste a verseny, így az ajkai játékos el sem indulhatott a viadalon, viszont Pad Franciska szombathelyi párjával egészen a fináléig menetelt, ahol döntő szettben a szekszárdi párost is felülmúlták, vagyis megszerezték az aranyérmet. Franciska az egyéni számban is megmérette magát. Kiemeltként viszonylag könnyen jutott a legjobb tizenhat közé, sőt egészen az elődöntőig menetelt, ahol viszont védekező stílusú ellenfele megállította. Az ajkai hölgy így a bronzmérkőzésen folytatta, ahol győzelemmel zárt, így a dobogó harmadik fokára állhatott az eredményhirdetéskor.

Csicsics Richárd

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás