SPORTÖSSZEFOGLALÓ Bravúros hétvége

Fotó: Györkös

Kézilabdázóink és az NB III-ban szereplő labdarúgóink is roppant fontos pontokat gyűjtöttek a legutóbbi fordulóban, amelyeknek nagy súlya lehet a végelszámolásnál.

Labdarúgás: Igazi hatpontos rangadóra került sor Érden, hiszen a harmadik helyen tanyázó FC Ajka a másodikhoz látogatott. Egy vereség nagy valószínűség szerint azt jelentette volna Kis Károly csapatának, hogy a feljutásról szőtt álmok szertefoszlanak. Az első játékrészben mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, de gól nem született. A második játékrészben hamar vezetéshez jutottak a hazaiak, egy szabadrúgást követően tisztán maradó érdi játékos lőtt a hálóba. A találat felpaprikázta a vendégeket és hamarosan egyenlítettek is, Graszl egy nagy bedobást követően Csizmadia elé továbbított, aki közelről nem hibázott. A hajrához érve egy kavarodást követően a játékvezető kezezés miatt ítélt büntetőt az ajkaiak javára, Horváth ugyan a kapusba lőtte a labdát, de a kipattanót már értékesítette, ezzel megszerezte a vezetést a vendégeknek. A lefújás előtti percekben végleg megnyugodhattak a vendégek, Horváth ziccerét még védte a hazai kapus, a kipattanót viszont Pavlitzky a léc alá lőtte, ezzel eldöntötte a mérkőzést. Üröm az örömben, hogy Illés az utolsó percben egy felesleges szabálytalanság miatt piros lapot kapott, így rá a következő találkozón nem számíthat a gárda. Kis Károly a találkozót követően kiemelte, hogy az egységes csapatjátéknak köszönhették a győzelmet.

A Kristály a sereghajtó Peremartont fogadta a megyei bajnokságban, amely ellen kizárólag a három pont begyűjtése volt elfogadható Sipos Tamás tanítványai számára. A vendégek viszont nehezen adták magukat, az első játékrészben kiegyenlített játék folyt. Ennek ellenére a hajrában Mészáros szép egyéni alakítása után vezetéshez jutottak a hazaiak, az ajkai játékos ugyanis Szabó Z. indításával az alapvonalig jutott, majd visszacselezett a bal lábára és szépen tekert a hosszú sarokba. A második félidőben felőrölte ellenfelét a Kristály, előbb Móger bólintott a hálóba egy szögletből érkező labdát, majd Mészáros emelte át a vendég hálóőrt 35 méterről. Ezt követően szépítettek a vendégek, de a hazaiak nem hagyták, hogy másé legyen az utolsó szó, Szabó Z. jó ütemben lépett ki egy indítással, majd Szarka elé tálalt, aki kíméletlenül értékesítette a ziccert, így magabiztos ajkai győzelemnek tapsolhattak a szurkolók, a harciasan küzdő vendégek ellen.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Kézilabda: A Le Bélier a Százhalombattát fogadta az NB I/B-ben. Az ajkaiak kezdték jól a mérkőzést, a 8. percben 5-2-es hazai vezetést mutatott a tábla. A vendégek ezután rendezték soraikat és a 18. percben már ők vezettek 9-7- re. A keményen és fegyelmezetten védekező vendéglátók Bajnóczi vezérletével a szünet előtt visszavették a vezetést. A második játékrészt a battaiak kezdték jobban, egy kimaradt hazai büntető után három gólt szerezve ismét előnyt szereztek, amit a 40. percig megőriztek (16-17). Az ajkaiak nem adták fel a küzdelmet és kihasználva a vendégek hibáit újra megfordították az állást (19-17). A közönsége által támogatott Le Belier a hajrában Vadkerti góljainak köszönhetően megőrizte előnyét, amit a végjátékban még tovább növelt, és nagyszerű győzelmet aratott, így a roppant fegyelmezetten játszó ajkaiak szép estét varázsoltak a hűséges szurkolóiknak.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Karate: A Sun-Dome SE versenyzői Szlovákiába látogattak a legutóbbi hétvégén. A pozsonyi versenyen 26 ország 192 egyesülete szerepelt. Az első napon Horváth Martin és Fáskerti Bálint sajnos nem jutottak túl a selejtezőkön a rendkívül erő mezőnyben. Kovács Marcell azonban nagyszerű formában versenyzett és az U21-es korosztályban ezüstérmet szerzett. A fiatalabbak között Ráday Kornél nagyszerű formagyakorlatot bemutatva búcsúzott, Koncz Áron viszont harmadik helyen végzett, minden magyart megelőzve.

Úszás: A víz világnapja alkalmából nemzetközi úszóversenyt rendeztek Miskolcon, amin a Rája ’94 ÚK fiataljai is részt vettek több mint 500 induló között. Nagy Nikoletta 200 háton arany-, 400 vegyesen ezüst-, 200 gyorson bronzérmet szerzett, 800 gyorson pedig negyedikként ért célba. Szabó Dávid 200 mellen és 200 háton a dobogó második fokára állhatott, míg 1500 gyorson és 400 vegyesen negyedik lett. Szóka Júlia 200 háton szerzett ezüstérmet, Farkas Dóra pedig 200 háton bronzot.

Nagy Nikoletta,Farkas Dóra,Szóka Júlia,Szabó Dávid (fotó: Rája ’94 ÚK)

Tájfutás: Döbröce térségében rendezték meg a Három Megye Hosszútávú Bajnoksága elnevezésű versenyt. A terep magán viselte a hóolvadás okozta sáros útvonalakat, aminek elsősorban a futócipők látták a kárát, de a futóruhák is mosodába kerültek. Mindezek ellenére 154 fő indult a tavaszias napsütésben. Ajkáról 19 fő indult és 11 érmes helyezést ért el. Első helyen végzett Gombkötő Zsuzsa, Gazsó Laura, Országi Máté és Ládi János, másodikként ért célba Kaszás Szilvia, Országi Sára, Kaszás György és Urbán András, harmadik lett Pegánné Göntér Szilvia, Pegán Ágnes és Kaszásné Boa Ágnes. A jánosházai félmaratonon is több ajkai futó indult, közülük Szigeti Ildikó ért el érmes helyezést, aki korcsoportjában harmadikként zárt.

Csicsics Richárd

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás