SPORTÖSSZEFOGLALÓ Edzőváltás a kéziseknél – Országos elismerés az ajkai karatésnak

Az első tavaszi fordulót követően távozott a férfi kézilabda csapat edzője. A női csapatnál szintén új tréner ül a kispadon.

Kézilabda: Az elbukott első tavaszi forduló után lemondott Hamar Zoltán, a Le Bélier-KK Ajka NB I/B-s férfi kézilabdacsapat edzője. A szakember irányításával két győzelmet, egy döntetlent és tizenegy vereséget ért el a gárda, ezzel kieső helyen, a tizenharmadik pozícióban állt a tabellán. A csapat a tavaszi nyitányon, hazai pályán kapott ki a Balatonfüred U20-tól 27:26-ra, amit követően az edző lemondott. Az elnökség nem sokat habozott az utód kinevezésén, úgy döntöttek, egy edzői csapat irányítja a felnőtt gárdát, amelynek vezetője a legutóbb az ifjúsági gárdát irányító Poór Tamás lett. Sajnos azonban a régi-új tréner sem tudott segíteni a legutóbbi fordulóban, amikor a Le Bélier a Nemzeti Kézilabda Akadémiához látogatott. A házigazdák kezdték jobban a találkozót a kissé enerváltan játszó ajkaiak ellen, így a 11. percben 8-2-es eredményt mutatott a tábla. A vendégek támadásaiba több hiba is csúszott, amit gyors indítások utáni gólokkal büntettek meg a hazaiak (12-5). A félidő hátralévő részében már nem történt változás, így maradt a hétgólos különbség a csapatok között. A pihenő után két hazai találatot követően már kilencgólosra nőtt a vendégek hátránya (18-9). Az ajkaiak azonban nem estek össze, a félidő közepére közelebb zárkóztak ellenfelükhöz (20-16), majd tíz perccel a vége előtt már csak három gól volt a hátrányuk (23-20). Az akadémisták ezután háromszor is betaláltak, amire a vendégek nem tudtak válaszolni, így eldőlt a két pont sorsa. Az első játékrészben nyújtott gyengébb teljesítménynek köszönhetően szenvedett vereséget a Le Bélier csapata, a második félidei küzdeni tudásáért viszont dicséret illeti az ajkai fiúkat.

Poór Tamás a régi-új edző a KK Ajkánál

Női kézilabdázóink szomszédvári rangadót nyertek az Úrkút ellen a megyei bajnokság legutóbbi fordulójában. Érdekesség, hogy a nőknél is edzőváltás történt, Fülöp Imre helyét Ignácz Krisztián vette át.

Labdarúgás: Tornagyőzelemmel hangolt a bajnoki rajtra az FC Ajka utánpótlás csapata. Az U19-es és U17-es játékosokkal (Bognár Dániel, Polgár Milán, Bakó Roland, Gergócs Mátyás, Pápai András, Bíró Trisztán, Házi Erik, Horváth Dániel) felálló alakulat veretlenül, kapott gól nélkül zárt a csoportjában a Répcelakon rendezett utánpótlás tornán. Udvardi Ervin tanítványai az elődöntőben büntetőkkel búcsúztatták a Rábapaty fiataljait, majd a döntőben kétgólos győzelmet arattak a Király SZE felett. A torna legjobb játékosa Bakó Roland lett.

Karate: Évértékelő rendezvényt tartott a Magyar Karate Szakszövetség, ahol a tavalyi esztendő legjobbjait díjazták. Kiemelkedő versenyeredményeiért a Sun-Dome SE sportolója, Kovács Marcell is elismerést vehetett át. Az ünnepélyen elhangzott, a sportág 2020-ban először szerepelhet az Olimpián, remélhetőleg magyar versenyzővel a mezőnyben.

Kovács Marcell, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, dr. Mészáros János az MKSZ elnöke

Úszás: 1500 méter gyorson mérték össze tudásukat az úszók a Scitec versenyen, Győrben. Gyermek kategóriában óriási ajkai csatát hozott a verseny, amit Szóka Júlia nyert meg néhány tizeddel Nagy Nikoletta előtt. Ugyanebben a korosztályban Szabó Dávid ezüstérmet szerzett a fiúknál. Serdülő kategóriában Farkas Dóra állhatott a dobogó legfelső fokára. Szóka Júlia, Nagy Nikoletta és Szabó Dávid is aranyjelvényes időt úszott, úgy hogy közben a 800-as részidők is aranyjelvényt értek. Király Dávid az idősebbek között versenyzett, így érmet nem, de aranyjelvényt szerzett.

Szóka Júlia a dobogó tetetjén

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás