SPORTÖSSZEFOGLALÓ Fájó vereség a szezonzárón – A Tatami Kupán sem maradt érem nélkül a Sun-Dome SE

Az FC Ajka pont nélkül zárta utolsó bajnokiját, így a riválisok növelték a különbséget a tabellán.

Labdarúgás: Nem sikerült szépen zárni az őszi szezont a labdarúgó NB III-ban szereplő FC Ajkának. Rozmán László joggal tartott a csornai látogatástól, hiszen mint mondta, az ellenfél sokkal jobb játékra képes, mint a tabellán elfoglalt helyezése mutatja. Valószínűleg így is nyerhetett volna az ajkai gárda, ha nem a szezon leggyengébb játékával rukkol elő a találkozón. A hazaiak az első félidőben egy óriási szabadrúgásgóllal jutottak vezetéshez, a vendégek pedig nem tudtak erre válaszolni. Az ajkaiak a második játékrészben sem tudtak nyomást gyakorolni az ellenfelükre, és erre még kevesebb esélyük maradt, amikor bő húsz perccel a lefújás előtt Krebsz megkapta második sárga lapját, így megfogyatkozott a csapat. Pár szabadrúgáson kívül nem is igazán került komoly helyzetbe Rozmán László alakulata a hajrában, így vereséggel zárta az őszi szereplést. A vezetőedző a találkozó után elmondta, csapata sem fejben sem játékban nem nőtt fel a feladathoz. A vereségnek köszönhetően az első és második helyezett négy pontra távolodott az Ajkától, amely a harmadik helyről várja a tavaszi folytatást.

Füredi bombája pecsételte meg az FC Ajka sorsát:

Kézilabda: A Le Bélier Pestszentlőrincre látogatott a férfi kézilabda NB I/B legutóbbi játéknapján. A fővárosiak kezdték jobban a mérkőzést, a 7. percre 5-0-ra elhúztak. Ekkor a vendégek időt kértek. Az ajkaiaknak jót tett a pillanatnyi szünet, ugyanis a 20. percben már csak egygólos előnyt mutatott az eredményjelző (11-10). A félidei hajrában a hazaiak egymás után négyszer betaláltak, így a szünetre visszaállt az ötgólos különbség. A második játékrész elején egy ajkai gólra hárommal válaszoltak a vendéglátók, vagyis 20-13-ra elhúztak a hazaiak. A vendégek próbáltak visszakapaszkodni a meccsbe, ami csak részben sikerült, hiszen öt gólnál közelebb nem tudtak felzárkózni (25-20). A találkozó hajrájában a hazaiak még négy gólt lőttek, így bebiztosították a győzelmüket. A bajnoki címre hajtó pestiek végig vezetve biztosan nyertek a lelkesen küzdő ajkaiak ellen.

Úszás: Tizennégy csapat háromszáz úszója mérette meg magát a Claudius Nemzetközi Versenyen Szombathelyen. A Rája ’94 ÚK sportolói szépen zártak, Szabó Dávid 400 gyorson arany-, 200 vegyesen és 200 gyorson pedig ezüstérmet szerzett. Nagy Nikoletta 400 vegyesen elsőként, 200 pillangón másodikként ért célba. Farkas Dóra 400 vegyesen lett második, Újvári Dorina 200 mellen harmadik, Király Dávid pedig 200 vegyesen harmadik.

Nagy Nikoletta és Farkas Dóra (Fotó: Rája ’94ÚK)

Teke: A Szuperliga tízedik fordulójában a budapesti közlekedésiek fogadták a Kristályt. A hatsávos tekepályán az első sorok után 1-2-es állást és kilencfás vendég előnyt mutatott az eredményjelző. A másik körben megfordította a faarányt a hazai együttes, de ismét sikerült megszerezni két egyéni pontot ajkaiaknak, az utolsó előtti dobásnál Tóth Martin és Kovács Gábor is kilencest ütött. Végig nagyon szoros küzdelem folyt a pályán, végül igazságos döntetlen született a mérkőzésen.

Asztalitenisz: A pingpongosok az NB III-as és a megyei bajnokságban is szoros mérkőzésre készültek, hiszen egy riválissal találkoztak. Szerencsére egyik összecsapás sem a várt izgalmakat hozta, mindkét esetben az ajkaiak magabiztos győzelmének tapsolhattak a nézők.

Karate: Szigetszentmiklóson rendezték a 25. Hungarian Tatami Karate Kupát, ahol 12 ország versenyzői mutatták meg tudásukat. 67 klub részéről 650 nevezés érkezett erre a rangos eseményre. Az ajkai versenyzők derekasan helytálltak, sokan bejutottak a legjobb négy közé egyenes ágon. A Sun-Dome SE csapatversenyben az előkelő tizedik helyen végzett. Kiválóan teljesített Koncz Áron, aki ismét magabiztos teljesítménnyel söpörte be az aranyat formagyakorlatban a népes mezőnyben. Végre kijött a lépés Horváth Martinnak küzdelemben, nagy neveket legyőzve nyerte meg a súlycsoportját. Erdélyi Virág küzdelemben megtartotta jó teljesítményét és harmadik helyen végzett. Szlotta Blanka formagyakorlatban kezd visszatérni korábbi formájához, sikerült megszereznie a bronzérmet.

A 25. Hungarian Tatami Karate Kupa ajkai versenyzői (Fotó: Sun-Dome SE)

Csicsics Richárd

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás