Sportösszefoglaló: Indul a kézilabda szezon – Jól kezdtek a női labdarúgók

Az FC Ajka és a Kristály is egyenlíteni tudott, végül mindkettő pont nélkül maradt a legutóbbi játéknapon.

AZ FC Ajka a Videoton II. csapatát fogadta a labdarúgó NB III. legutóbbi játéknapján. A találkozó elején a jelenlévők egyperces néma főhajtással emlékeztek a hazai gárda technikai vezetőjének nemrégiben elhunyt feleségére, Bedő Jánosnéra.

A mérkőzést szokás szerint aktívan kezdték a hazaiak, de mindkét oldalon adódott gólszerzési lehetőség. Még negyedóra sem telt el, amikor a vendégek megszerezték a vezetést, amit a szünetig meg is tudtak tartani.  A második félidő elején viszont hamar egyenlítettek Rozmán László tanítványai, Nagy K. lövése először kapufán csattant, ám a kipattanóra az ajkai támadó ért oda leghamarabb, és a hálóba gurított. Ezt követően is a hazaiak álltak közelebb gólhoz, sőt Nagy K. újra betalált, de a gólt les címén érvénytelenítette a játékvezető. Szinte már csak az volt a kérdés, hogy a vendégek kihúzzák-e döntetlennel a lefújásig, ám a hosszabbításban egy szöglet utáni kavarodást, majd egy kontratámadást követően is betaláltak, és mindhárom pontot megszerezve távoztak városunkból. Rozmán László elmondta, annyi helyzettel, amennyit ezen a találkozón kihagytak, több mérkőzést is megnyerhettek volna. A vezetőedző elgondolkodtatónak tartja az is, hogy az elmúlt két találkozón egyaránt a hajrában kapott gólt csapata, amely sem elől sem hátul nem összpontosít megfelelően az utóbbi hetekben.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

***

A Kristály Zircre látogatott a megyei labdarúgó bajnokságban. A hazaiak és a vendégek is megnyerték két legutóbbi mérkőzésüket, így izgalmas csatára lehetett számítani. Az első játékrészben a vendéglátók szereztek vezetést, az ajkaiak labdabirtoklási fölénye nem sokat ért. A második félidőben Szarkát buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt Szedlacsek lőtte a kapu jobb oldalába. Az egyenlítésnek nem egészen két percig örülhettek Sipos Tamás játékosai, hiszen újabb hazai gól következett. A vendégek mindent egy lapra feltéve rohamoztak, de a középpályán rendre eladták a labdákat, ami kifejezetten kedvezett a hosszú előreívelésekben gondolkodó zircieknek. A hazaiak tetszés szerint vezették a kontrákat, az utolsó húsz percben összesen ötször találtak be a Kristály kapujába, így meglepetésre kiütéses győzelmet arattak az ajkaiak felett. Sipos Tamás saját magát és a csapat rutinos tagjait is hibásnak érzi a nagyarányú vereségben, mint mondta, a meghatározó játékosoknak tudniuk kellett volna úgy irányítani a csapatot, hogy legfeljebb egy tisztes verséggel távozzanak Zircről. Hozzátette, remélhetőleg időben jött a pofon a csapat számára, amely így ráébred, hogy a jó eredmények nem maguktól születnek, hanem meg kell dolgozni értük.

***

Jól kezdte bajnokságot az NLC-Ajka női labdarúgó csapata. A jó erőkből álló Csetény ellen hazai pályán hátrányból sikerült fordítania Gyenese Csaba lányainak. A sok hiányzóját nélkülöző címvédő gárda ezt követően Devecserbe látogatott, ahol hiába játszott fölényben, nem sikerült kicsikarnia a győzelmet.

***

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Le Bélier KK Ajka férfi kézilabda csapata a bajnokság megnyerése után vállalta az indulást a magasabb osztályban, és új edzővel, Hamar Zoltánnal vág neki a NB I/B küzdelmeinek. A nyári szünetben a keretet is sikerült megerősíteni. A kapuba Kommendánt Endre Németországból és Blazsovics Norbert Veszprémből érkezett. A jobboldalra sikerült megszerezni a szélsőt, Kedves Hugót a Dabastól és az átlövő Gyimesi Mátét Székesfehérvárról. A baloldalon szélsőként a Veszprémből érkező Huber Dániel és a Székesfehérvárról igazolt Bárdos Gergő lesz bevethető. Balátlövőként szintén két veszprémi igazolás jelenthet erősítést, Márkus Dániel és Bonyhádi Tibor. A gárda szeretne még legalább egy balkezes játékost igazolni, hiszen ezen a téren egyelőre nagyon kicsi az edző variációs lehetősége. Hamar Zoltán reméli, hogy a kialakult keret a rutinos játékosok és a lendületes fiatalok jó elegyét képezi majd. Szükség is lesz az összhangra, ugyanis nagyon nehéz bajnokság vár az ajkaiakra, a hírek szerint ugyanis a keleti és nyugati csoport jövőbeli összevonása miatt idén több kiesőre lehet számítani. A vezetőség és tréner ezért a nyolcadik hely megszerzését tűzte ki a csapat céljául, ami a biztos bennmaradást jelentené. Hamar Zoltán elmondta, az edzéseken jól dolgoztak tanítványai, a felkészülési mérkőzéseken azonban még sok hiányosságot tapasztalt. Ezek kijavítására már nem sok idő maradt, hiszen a csapat vasárnap már tétmérkőzésen lép pályára Balatonfüreden.

***

Második alkalommal rendeztek tornát Harta István ”Mambó” emlékére, akinek neve talán már elválaszthatatlanul összeforrt az ajkai kispályás labdarúgással. A jó hangulatú rendezvényen nyolc csapat gyűlt össze, amelyek két csoportban mérkőztek meg a trófeáért. A négy továbbjutó gárda keresztbejátszás után döntötte el a dobogós helyezéseket. A harmadik helyért nem rendeztek mérkőzést, ott holtversenyben a Gépállat SC és az S.O.S. Öregfiúk végeztek. A döntő fordulatos csatát hozott, a Bakonyi Erőmű Öregfiúk büntetőkkel verte a Thermo-Modult, és ezzel elhódította a serleget. Az elhunyt hozzátartozói által létrehívott Mambó Kupa ezúttal is családias hangulatban zajlott, játékvezetők nélkül sem kellett vitás eseményektől tartani. A résztvevők így tisztelegtek egykori csapattársuk, ellenfelük, de első sorban barátjuk emlékének.

***

A TovaFutók versenyzői nagyszerű eredményeket értek el a VI. Ábrahámhegyi Triatlonon. Mayer Luca, Iróczki Gellért, Palkovics Tamás is első lett kategóriájában, míg dr. Tóth Judit másodikként ért célba. A veszprémi félmaratonon Kaszásné Boa Ágnes első, Szijártó Krisztina harmadik helyen zárt kategóriájában.

Csicsics Richárd

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás