SPORTÖSSZEFOGLALÓ Négy érkező, négy távozó az FC Ajkánál – Nagy küzdelemben pontot mentettek a férfi kézilabdázók

FC Ajka- Ajka Kristály edzőmeccs

Kialakult az FC Ajka kerete, amely már csak egy felkészülési mérkőzést vív a tavaszi rajt előtt.

Labdarúgás: Lezárult az átigazolási szezon a labdarúgók számára. Az FC Ajkától négy játékos távozott, Szabó Tibor Veszprémben, Baksa Dénes a megyei első osztályú Ceredben, Horváth Patrik a szintén megyei első osztályú Nagykanizsában, Juhász Dániel pedig Ausztriában folytatja a pályafutását. Az érkezők listája is négyfős, Csizmadia Zoltán a Győri ETO csapatától, Oláh László Salgótarjánból, Popovics Bertold és Tóth Patrik pedig Balassagyarmatról igazolt Ajkára. A csapat az utolsó felkészülési mérkőzését vívja szombaton a Csorna ellen, a következő héten pedig már élesben bizonyíthatnak Kis Károly tanítványai.

Hétvégén kezdetét veszi a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság tavaszi szezonja. A Kristály a negyedik helyről várja a folytatást. A dobogóra áhítozó csapat foghíjas létszámmal szerepelt az edzéseken és a felkészülési mérkőzéseken, de ennél is nagyobb gondot jelent, hogy a távozott a gárda gólfelelőse, Szedlacsek Balázs, aki 21 találatával vezeti a bajnokság góllövő listáját. A támadó visszatért Pápára, helyére viszont nem érkezett senki. Sipos Tamás edző abban bízik, hogy tavasszal előlépnek azok a játékosok, akik a gólerős támadó mögött kissé háttérbe szorultak. Más pozícióban azonban tudott erősíteni a Kristály, a legutóbb az FC Ajkában játszó Ambrus Kristóf személyében, bár neki fél év kihagyás miatt még utol kell érnie magát. Az FC Ajka pályaedzője, Jenei Gyula is a Kristály labdarúgója lett, de a szakmai munka továbbra is az NB III-as alakulathoz köti.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Kézilabda: A Le Bélier Tatára látogatott a férfi kézilabda NB I/B-ben. A mérkőzés két ajkai góllal kezdődött, amit négy hazai találat követett, majd a félidő közepére kiegyenlítődött az állás (6-6). Mindkét csapat fegyelmezetten védekezett, ezért nem sok gólt láthattak a nézők (22. perc: 8-8). A félidő hajrájában a vendéglátóknak sikerült három góllal meglépniük, amiből kettőt megőriztek a szünetre. A második félidőt nagyszerűen kezdte az ajkai csapat, Komendánt remek védéseinek is köszönhetően négy gólt lőttek egymás után és átvették a vezetést (12-14). A hazaiak időt is kértek, de ezután is állandósult a kétgólos különbség (45. perc: 17-19). A következő tíz percben nem tudtak gólt lőni a vendégek, amit négy góllal büntettek meg a tataiak és újra náluk volt az előny (54. perc: 21-19). A hajrá roppant izgalmasan alakult, 21-20-nál támadhattak a hazaiak, de elvesztették a labdát, majd pár másodperccel a vége előtt Márkusnak büntetőből sikerült az egyenlítés. A nagy szívvel és fegyelmezetten küzdő ajkaiak fontos pontot szereztek a tóparti városban.

Karate: Tizenhárom versenyzővel szerepelt a Sun-Dome SE a Kodomo utánpótlás versenyen, Budapesten. A torna végén minden ajkai indulóra jutott egy érem. A legeredményesebb Koncz Áron lett, aki formagyakorlatban első, küzdelemben második lett. Somogyi Bence, Bencze Kornél, Rózsavölgyi Patrik és Tróbert Flóra küzdelemben, Szlotta Blanka és Horváth Bence pedig formagyakorlatban szerzett aranyérmet. Ráday Kornél, Kiss Maja formagyakorlatban, Ignácz Roland, Ignácz Lara és Fáskerti Bálint pedig küzdelemben lett második.

Koncz Áron lett ezúttal a Sun-Dome SE legjobb karatékája

Futás: A Szlovákiában megrendezett Spartan Winter Sprint versennyel megindult az ajkai Tovafutók SE versenyszezonja. A speciális versenyen a téli körülmények plusz kihívást jelentettek, húsz akadály mellett egy két kilométeres sípályán is fel kellett futni. Összesen 2500 versenyző állt rajthoz, ebből a magyar versenyzők több mint 1000 fővel képviselték országunkat. Open kategóriában Szalay Károly Mátyás 55., Pichler Tamás 151., Bazsó Dávid 152., Somogyi Csongor 381., Barka Péter 873., Kálmán Szabolcs 930. lett. Korcsoportos kategóriában Höch Miklós 30., Kováts György pedig 7. helyezést ért el, amivel kvalifikációt szerzett a 2018-as franciaországi Európa-bajnokságra.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás