Számot adtak műveltségükből a nyugdíjasok

Az Életet az Éveknek Veszprém Megyei Egyesülete nyugdíjas csapatok részére szellemi vetélkedőt szervezett „Haza és haladás” címmel november 24-én Veszprémben, a Dózsa György Klub székhelyén. A megmérettetés háziasszonya Balogh Terézia klubvezető volt.

Horváth Magda ismerteti a helyes válaszokat

A verseny témakörei a reformkortól indulva átölelték a XIX. századot. Középpontba, a 200 éve született Arany Jánost állította Horváth Magda, az egyesület kulturális bizottságának az elnöke, a vetélkedő anyagának összeállítója. A zsűrizést az egyesület vezetőségének tagjai Gyarmati Ferencné, Baranyai Sándorné, Takács József és Varga Józsefné végezték. A dolgozatokat Horváth Magda és Kersner Istvánné értékelte.

Paulics István elnök köszönti a résztvevő csapatokat

A történelmi, az irodalmi, a gazdasági ismereteken túl a nagy magyar találmányokból is számot kellett adni a versenyen induló öttagú csapatoknak.

A vetélkedőt a Regös-Üveges nyugdíjasklubok vegyes csapata nyerte meg, Vadászlaki Lászlóné, Mátyás Jenőné, Geri Gyuláné, Fonyódi Józsefné és Csendes Róbertné összeállításban. Második lett a Harmónia Klub, harmadik az Egészségügyi Nyugdíjas Klub. Mindhárom csoport Ajkát képviselte a szellemi vetélkedőn. Érkeztek még Peremartonról, Padragkútról és Szentgálról is csapatok a versenyre.

A győztes Regös-Üveges vegyes csapat

A rendezvény végén Paulics István, az egyesület elnöke elismerően szólt a csapatok felkészültségéről. Minden csapat emléklappal gyarapította a gyűjteményét.

                                                                                                                                               Cs.B.É.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás