Szent István díjat adtak át a gálán

szent istvan suli gala

Még pótszék sem jutott mindenkinek, annyian voltak kíváncsiak a Szent István Római Katolikus Általános Iskola tanév végi gálaműsorára, amelyet június 7-én tartottak a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ színháztermében. Az estébe nyúló műsorban az érdeklődő szülők, nagyszülők, hozzátartozók nemcsak az iskolai munkáról, hanem a diákok szabadidős tevékenységéről is képet kaptak, ugyanis sok diák gyarapítja tudását szakkörön, zeneiskolában,  és sportkörben.

Mesét, táncot, éneket mutattak be a Szent István iskola diákjai a tanév végi gálán

– Próbálunk örülni a szépnek, másokban megtalálni a jót, jobbítani egy kicsit a világon  – hangzott el a megnyitón, amelynek szellemében folyik az intézményben az élet. Az oktatás az emberi értékeken, az odafigyelésen, a törődésen alapul az iskolában. Megtapasztalni a másik értékeit, erősségeit, céljait és úgy segíteni, hogy érje is el azokat. Többet nyújtani a gyorsabban haladónak, segíteni a lemaradót, közben érzelmi biztonságot, szeretetet adni.

A gálán hangsúlyozták, hogy az iskola egyre szépül. Az épület már kibővült, korszerűbb lett. Most egy modern tornacsarnok építése kezdődik.

Horváth Klára, a szülői munkaközösség elnöke köszönetet mondott Rieder András igazgatónak és a szülői munkaközösség nevében ajándékot adott át.

A hosszabb időn át végzett kiváló munkáért járó Szent István-díjakat is az ünnepségen adták át. A diákok közül a nyolcadikos  Borbély Boglárka, Bolla Jázmin és  Horváth Réka érdemelte ki, a  szülők közül Ádám Katalin és  Kertész Zsolt, valamint Táncsics Tamásné és  Reitter István tanár.

A műsort  Tahin Ildikó néptáncpedagógus csoportjai kezdték. A Kisgarabolyok bakonyi játékfűzéseket és ugróst, a Garabolyok  Rábaközi farsangolót adtak elő.

A nyolcadik osztályosok dalban és angol nyelven fogalmazták meg életérzésüket. Daluk arról szólt, hogy nem álmodoznak gazdagságról, luxusról, a vágyuk az, hogy igaz szeretetben élhessenek. A műsort Timár Andrea és Németh Natália tanárok tanították be.

Az 1. B osztályosok a táncos lábú bárány  meséjét adták elő, amelyet Kőhalminé Schönig Anikó és Szincsák-Lukáts Fruzsina álmodott színpadra.

A diákok táncolni is szeretnek. Elisa Jouannet balett produkcióját, valamint Vajai Kamilla és Vendel Elisabet modern táncát Vendelné Bakler Ildikó, a másodikos  Gálovics Emma és Éva légtáncát Bognár Adrienn edző tanította be.

Az 1. A osztályosok is táncoltak, a műsort  Kovács Rita és Valaczkai Judit tanította be.

Nemcsak a tánc, a zene is kell, hogy teljes legyen az életünk. A Valahol Euróban musical népszerű dalát az énekkarosok, a 4.a osztályosok valamint a szolfézst tanulók adták elő Kanyárné Grünvald Petra vezetésével. A 3. B osztályosok bizonyára szeretik az irodalmat. A gálára egy Grimm meséből készültek tanítójuk, Gantner Marianna segítségével. A széttáncolt cipellőkből mindenki megtudhatta, hova járnak éjszakánként a királykisasszonyok.

A 3. A osztályosok szinkronúszó bemutatót tartottak,  felkészítőik  Kéthelyné Tölgyesi Gabriella és Szkurszkyné Szurdi Judit voltak.

Vendelné Bakler Ildikó show-táncosai az iskola névadóját, Szent István királyt és feleségét,  Gizella királynét jelenítették meg történelmi táncukban.

Az iskola sikeres aerobikosai állandó szereplői a programoknak. A gálán a legjobbak mutatkoztak be, akik az idei diákolimpia aranyérmesei a basic aerobik Up 4 csoportban.  Csanádi Zara, Illés Viktória, Keresztes Adél, Szöllösi Lia, Vajai Fruzsina és Vajai Zsófia. Edzőjük Csonkáné Krützner Márta.

Az 5. B osztály lányai Szentmiklóssy Szonja ötlete alapján és betanításával zumbát adtak elő.

A nyolcadikosok ballagás előtt még egy produkcióval megörvendeztették tanáraikat és társaikat. A diákokat Szánóczki Szilvia készítette fel.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás