A „szép volt fiúktól” zengett az uszoda

Újra együtt a csapat, vége a hajrának..(Fotó: Györkös)

Hihetetlen hangulatú meccsen szerezték meg újabb győzelmüket a Cápa Vízilabda Klub ifi-serdülő pólósai, akik a Dunántúli Vízilabda Liga felsőházának rájátszásában ezúttal a Győri VSE csapatát fogadták a Kristályfürdőben.

A nap során több összecsapást láthatott a közönség, de érthető módon a kiérkezők a Cápákra voltak igazán kíváncsiak. Igazi szurkolótábor verbuválódott a lelátókon, mire a fiúk medencébe ugrottak. Rövid bemelegítést követően, már forrtak is az indulatok a medencében és a parton egyaránt. A vízben a pörgős játék, a kihagyott helyzetek és kiállítások szították a kedélyeket, a lelátón pedig a bírók viselkedése keltett elégedetlenkedést a szurkoló barátok és családtagok körében, ugyanis onnan mintha minden másképp történt volna, mint ahogy a sporik látták.

Az első negyedben 0:1-re kezdtek a győriek, az ajkai pólósoknak több helyzete is kimaradt. Pfaff Péter edző időt kért, utána megrázták magukat a Cápák. Gyors játékkal egyenlítettek (1:1), majd a negyed vége előtti utolsó pillanatban félpályáról még egy hihetetlen gólt íveltek az ellenfél kapujába (2:1). A parton a tömeg láthatóan önkívületbe esett. A második negyedben elszabadultak az indulatok, mivel több megkérdőjelezhető döntés született. A bírók két ajkai kulcsjátékost is kiállítottak végleg „sportszerűtlen viselkedésért” amit a nézők nehezményeztek. A félidőre 4:3-as ajkai vezetéssel indultak a csapatok. A harmadik negyed a labdaszerzésekről, eladott labdákról és a két kapus bravúrjaitól szólt, amit 5:5-tel zártak. Az utolsó játékrész elején mindkét csapatot a kapkodás jellemezte, de a Cápáknak sikerült átesni a nehéz periduson és két bravúros találattal 7:5-re, behúzhatták a három pontot. Az utolsó percben már zúgott a Szép volt fiúk és a taps.

Hát ez gól lett…

Pfaff Péter edző a meccs után megerősítette, hogy a fiúk hihetetlen bravúrt vittek véghez, a kiállított kulcsjátékosok nélkül is, amihez a közönség extázis hangulata is sokat hozzátett. Szerinte beérni látszik a fiúk munkája, csapatát az érmesek mezőnyébe várja a bajnokság végén.

– Gratulálok a csapatomnak! Bebizonyították maguknak, a közönségnek és természetesen nekünk edzőknek is, hogy ebben a ligában topcsapatnak számítanak, hiszen akkora tartásról tettek tanúbizonyságot, ami megsüvegelendő. Menni kell előre, mert ha így haladunk, akkor nem sokan fognak tudni megállítani bennünket – fogalmazott feldobódva a tréner.

VUA-Soproni VSE 10:13

Győri VSE-Pécs 5:10

Váci VCE-Soproni VSE 7:14

Váci VSE-VUA 12:8

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás