SZILVESZTER Trombitaszóval és konfetti ágyúval köszöntött be 2018!

BÚÉK 2018! (Fotó: Györkös)

Belépve a főtérre és meglátva az embereket azt éreztem, hogy mindenki önfeledt gyerekké változott, aki a szilveszteri bolondozás alkalmára végre kibújhatott a konvenciók mögül és megmutathatta önmagát. Mindenki félretette “a hétköznapok búját-bánatát” és felszabadultan ünnepelt.

A szilveszter éjszaka átívelte a generációkat, gyerek és felnőtt együtt búcsúztatta az óévet és köszöntette az újat a város főterén, ahol színes és harsány kavalkád fogadott. Nevetve beszélgető és táncoló párok, kisebb és nagyobb családok, baráti társaságok gyűltek össze, hogy egy jót mulassanak. Ehhez nem is volt másra szükség, mind a Dj Herendi Zsolt által szolgáltatott zenére, pezsgőre, forralt borra, vagy üdítőre kinek-kinek életkora és ízlése szerint. Aki esetleg otthon felejtette a trombitáját, vagy a szivárványszínű parókáját, az sem jelentett problémát, hiszen könnyen hozzájuthatott másikhoz. Árultak kisebb és nagyobb méretű, erőteljes vagy finomabb hangon megszólaló sípokat, trombitákat, állatfigurás és bohóc álarcokat, színes lufikat és villogókat.

Köztudott, hogy a jó társaságban repül az idő, így gyorsan eljött az éjfél is. A Himnusz elhalkulása után dr. Horváth József alpolgármester lépett a színpadra, hogy elmondja köszöntőjét.

Hangsúlyozta, hogy az óévbúcsúztatók Ajka egyik nagy közösségi programjává nőtték ki magukat, ezúttal is délután kezdődött el a program a szilveszteri futással. Évről évre egyre több olyan rendezvényt igyekeznek szervezni, ami tetszik nekünk, ajkaiaknak. Nemrégiben itt járt a Csík Zenekar, a P. Mobil és a Wellhello, Pünkösdkor pedig érkezik a Kowalsky Meg A Vega, de a Liget Fesztivál is évről évre jó szórakozási lehetőséget kínál. Felhívta a figyelmet arra, hogy új létesítmények épülnek, amelyek között kiemelendő a jégcsarnok és a fiataloknak szánt Okosház.

Dr. Horváth József beszéde második felében rámutatott, hogy Ajkán nem csak arra ügyel a városvezetés, hogy az itt élők szórakozzanak, hanem hogy egyre jobban élhessenek.

-Legyenek munkahelyek, legyenek jó bérek. Ez utóbbi még nincs, de ehhez a városnak van a legkevesebb köze. Sajnos a magyar hatalom részéről nem mindenki kedveli Ajkát, de remélhetőleg tavasszal lehetőség lesz olyan embereket küldeni a parlamentbe, akik tudják, hogy Ajka többet érdemel. Erre ürítsük a poharunkat! – fogalmazott az alpolgármester, boldog újévet kívánva az ünneplő tömegnek.

A csodálatos színekben és formákban pompázó tűzijáték után folytatódott a buli, hajnali 1 órakor Bárány Attila lemezlovas is megérkezett, aki negyed háromig pörgette a lemezeket, óriási sikerrel. Már tavaly is járt nálunk, ezért külön is megköszönte, hogy az idén ennyi ember volt kíváncsi rá a hajnali hideg ellenére. Zárásként ismét Herendi Zsolt vette át a pultot és hajnali háromig tartott a fergeteges hangulatú szilveszter.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás