Szórakozva tanuló zeneovisok

Fotó: Rücker

Szeptemberben beszámoltunk róla, hogy a korábban sikeresen működő zeneóvodai foglalkozást újra elindítják a Zeneiskolában. Így ellátogattunk a Városligetbe, hogy betekinthessünk a Kanyárné Grünvald Petra által vezetett csoport művészeti nevelésébe.

A kicsik kísérői, a szülők, illetve a nagyszülők is jelen lehettek a programon, ami a gyerekeket láthatólag nem hozta zavarba, szívesen és lelkesen szerepeltek. A szakember szünet nélkül foglalkoztatta a csemetéket, minden pillanatban lekötötte a figyelmüket. Szükség is volt erre, mert az óvodások nagyon aktívak voltak. Ám a gyakorlott pedagógus és édesanya nagy odafigyeléssel, szeretettel, ugyanakkor következetesen irányította őket.

A tanév kezdete óta már számos játékkal megismerkedtek és ezzel együtt a versek, dalok szövege is bevésődött a kis kobakokba. Miközben észrevétlenül ivódott beléjük a tudás, hol kiscicává változtak, hol szélgyerekké, vagy éppen szőlő tolvajokat kergető öreg csősszé. Különösen örültek a szaladgálós feladatoknak a körjátékokban. Bábot, színes labdákat és ütős hangszereket is használtak segédeszközként, így többször óriási zsivaj kerekedett a teremben. Befejezésül egy lágy dallamú versikével sikerült lecsendesíteni a felszabadult hangulatot.

A tanárnő elmondta, hogy a heti rendszerességgel tartott 45 perces foglalkozásokon 3-6 éves apróságoknak igyekszik megtanítani kultúránk gyökereit, a világi és egyházi ünnepekhez kötődő népi játékokat, dalokat. A találkozások alkalmával megalapozzák a későbbi hangszeres tanulást. Nagyon fontos, hogy bőven hagy időt a fejlődésükre, ami érzelmi biztonságukat megerősíti.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás