Szükség van az adományokra

A Magyar Vöröskereszt ajkai szervezete minden használható, jó állapotú ruhát szeretettel fogad, hiszen ami valakinek már felesleges, az a másiknak még lehet kincs. Szerintük a segítségnyújtás ezért nem is pénzen, hanem inkább odafigyelésen alapul. Valaki azért ad, hogy más kaphasson. A héten ruhaosztást tartottak, amelyre lapunk is ellátogatott.

gyj_voroskereszt 3978

– Havonta egy esetleg két alkalommal van lehetőségünk ruhaosztást hirdetni. Pedig kereslet folyamatosan lenne az adományokra. Tapasztalatunk szerint sokan örülnek, hogy legalább itt találnak néhány darabot saját maguknak vagy a gyermekeiknek, amit nem kell megvásárolniuk. A szűkös anyagi helyzetben lévőknek és a nagycsaládosoknak ez hatalmas segítség, de mi is csak akkor tudunk adni, ha kapunk. Karácsony előtt az emberek adakozóbbak, máskor kevesebb idejük marad az ilyen jellegű elfoglaltságokra – fogalmazta meg észrevételeit Pósa Boglárka, a Magyar Vöröskereszt ajkai szervezetének munkatársa.

A fiatal segítő szerint nem csak a városból érkeznek hozzájuk rászorulók, hanem a kistérség egészéből érdeklődnek az adományokról. Az osztásokon a gyermekruhák és a játékok fogynak el általában a leghamarabb, de a szezonális darabokat is keresik az irodába érkezők.

– Mindent szívesen fogadunk. Lehet ruha, cipő, játék vagy akár tartós élelmiszer, garantáltan gazdára találnak a hozzánk behozott adományok. Egyedül az a kérésünk, hogy használható és ép darabokat adjon az adományozó, hiszen a penészes vagy szakadt ruháknak, plüssöknek senki nem veszi hasznát. Lehet túlzó ezt külön kiemelni, hiszen a többségnek ez evidens, de sajnos néhányszor belefutottunk már ilyesmibe – fejtette ki Pósa Boglárka, akit kollégáival együtt hétfőtől csütörtökig reggel nyolc és délután négy között, péntekenként pedig reggel nyolctól délig érhetnek el mind az adományozók, mind a rászorultak a Tűzoltó utca 11/A szám alatti intézményben.

Fotó: Györkös

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás