Társasházak Napja: Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki önhöz!

Illusztráció

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Szeptember közepén egy háromnapos akció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.

Ha valaki nincs tisztában azzal, hogy a társasházban hova szabad vagyonvédelmi rácsot felszerelni, hol lehet a kerékpárt tárolni, hova lehet kitenni a kukát, vagy éppen a virágot, az most a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség nyílt napján választ kaphat. Három napon keresztül, szeptember 18-20. között minden nap 10-16 óráig az ország valamennyi kirendeltségén várják az érdeklődőket.

A tűzoltók egész évben sorra járják a társasházakat és ellenőrzik azok tűzvédelmi helyzetét. Ezeknek az ellenőrzéseknek a célja nem a bírságolás, hanem az épületben élők biztonságának javítása, azonban gyakran mégis több százezer forintos bírságot kell súlyos, vagy ismétlődő hibák miatt kiszabniuk. Tavaly mintegy nyolcszáz alkalommal riasztották a tűzoltókat társasházban keletkezett tűzhöz, a hazai társasházakban összesen 3400 négyzetméternyi területen pusztítottak a lángok. Idén eddig 579 ilyen eset volt, nagy valószínűséggel ezeknek egy részét meg lehetett volna előzni.

A kirendeltségek az alábbi címeken érhetők el:

Veszprém megye 1. Ajkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség 8400 Ajka Liliom u. 10/b.
2. Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség 8500 Pápa Major u. 20.
3. Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség 8200 Veszprém Dózsa György utca 31.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás