Tarthatatlan állapotok a kórházi parkolóban (videóval)

Azt hinné az ember, hogy a kórház előtti nagy parkoló feladata elsősorban a kórház látogatóinak a kiszolgálása. Elméletileg bizonyára így van, de a valóság némileg más képet mutat.

Mióta a fizető parkolást kiterjesztették a Tűzoltó utcára és a Kórház utcára is, néha tumultuózus jelenetek játszódnak le a parkolóban, amely immár a központhoz legközelebb eső ingyenes autós várakozóhely. Nyilvánvalóan elsősorban azok veszik igénybe, akiket munkájuk vagy más elintézni valójuk a környékre szólít, hiszen elsősorban hétköznapokon van „telt ház”. Nélkülük a kórház látogatói és járóbetegei elférnének, mint ahogy korábban is elfértek.

Szombat-vasárnap kevesebb a személyautó, ilyenkor más okozza a problémát. Néhány kamionos és autóbusz-vezető ugyanis előszeretettel parkoltatja ott behemót járműveit szabadnapjain, akadályozva a többi jármű közlekedését és parkolóhasználatát.

korhazparkolo foto f.p.t
Ottjártunkkor folyamatosan jöttek mentek az autók, ezért mindig volt szabad hely, bár érdekes, hogy néhány autós a zöld füves területet választotta a parkoláshoz Fotó: Futó

Comments

comments

2 Comments

  1. A parkolási díj bevezetését forgalomszervezéssel indokolták. Ha az egész város területére kiterjesztenék a 3000 Ft, vagy 5000 Ft díjfizetést, akkor egyértelmű lenne, hogy ez nem forgalomszervezési célt szolgál, hanem bevételnövelést, igaz nem a város, hanem az üzemeltető cég “tulajdonosa” számára. Megkérdezem, hogy az utcát járó dolgozók mennyi fizetésemelést kaptak a több munkáért? Javultak-e a munkakörülményeik a több bevételtől?

  2. Egyszerűen felháboritó és eszement ötlet volt , és pofátlan pénzbehajtásnak tudom felfogni a Korház utcai parkolás fizetőssé tételét. Szakmaiatlan és lakoság ellenbes léápés. Ideje lenne felülvizsgálni , mert ez okozta a jelenlegi állapotokat A fizetős helyeken egy-két autó .azok is az ott lakóké akik nem fizetősek. Akkor megérte ez csinálni? Szakmaiatlan,dilettáns döntés volt.

Hozzászólás