Tavasz, színek, dallamok

Fotó: Györkös

Szék nem maradt szabadon a padragkúti művelődési ház nagytermében rendezett Tavaszköszöntő kiállításon és hangversenyen.

A délutánt Bíró Józsefné az alkalomhoz illő verssel indította, majd Puskás Károly, a településrész önkormányzati képviselője köszöntötte a megjelenteket. Bemutatta a hangversenyt adó Jubilate Nőikart és a kiállítókat, így a házigazda Padragi Öltögető Klubot, valamint a Harmónia Nyugdíjas Klubot (mandalák) és a Molnár Gábor Műhely Alapítványt, akikkel az idén kiegészült a bemutatkozók köre.

Szó esett a különböző kézműves technikákról is, de ezekről később az érintettek részletesebb tájékoztatást adtak. Így a mandala készítés rejtelmeibe Pálosiné Nagy Katalin kalauzolta el a közönséget. Szabó Aladárné, az Öltögetők Klub alapítója megnyitójában a közös alkotás öröméről, a varrás iránti szeretetükről beszélt. Az immár hat éve alakult csoport minden évben bemutatja ennek a munkának a gyümölcsét. A csodálatos alkotások mellett a Jubilate Nőikar hangversenye színesítette a rendezvényt. A vidám tavaszi dalok mellett, filmzenék is felcsendültek, de talán a legszebb pillanat a közönséggel elénekelt “Tavaszi szél vizet áraszt” volt.

Nem maradt el a hagyományos tombolasorsolás sem, ahol az öltögetők munkái találtak gazdára. Ez a délután a tavaszról, a színekről, a harmóniáról szólt, bár talán a kiállítás túl nagyra nőtt. Érdemes lenne legközelebb egyenként megrendezni, így több hely és idő jutna a bemutatkozásra.

Mindenesetre ezzel a hagyományos rendezvénnyel Padragkúton a tavasz, hivatalosan is kezdetét vette.

Parrag Leonóra

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Parrag Leonóra

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás