Tavaszi tömegsport

tavaszi kupa

Az Ajka Kristály Sportegyesület teret nyújt a tömegsportoknak. Teke szakosztálya a hazai élvonalban versenyzik, bejutottak már a Szuperligába, ami a legmagasabb sporteredmény, amit tekében el lehet érni. A négy sávos versenypályán az országos bajnokság fordulóit bonyolítják, valamint saját és versenycsapatok is itt edzenek.

Versenyzők a tekepályán

Ezúttal „Tavaszi Kupa” elnevezéssel tartottak tekeversenyt, május 13-án szombaton, 9 órakor az Ajka Kristály tulajdonában lévő tekepályán. A teke mellett darts, gerely és lövészet sportágakban is indultak a jelentkezők. A megmérettetést a Pápai Bástya Mozgássérült Sportegyesület és az Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület szervezte. Érkeztek versenyzők Győrből, és a veszprémi székhelyű Mozgássérültek Aktív Egyesületétől is. Utóbbi szervezet tagjai közül többen ajkai lakosok: Péntek Andrea, aki első helyezést ért el légpuska és kispuska lövészetben, valamint Tóth László, aki harmadik helyezést ért el tekében, a saját kategóriájában. A programon 39-en vettek részt, ahol 15 órakor hirdettek eredményt.

A tekeverseny levezetője Szalai Ferenc volt, aki korábban az ajkai csoport játékosa, jelenleg a tekepálya gondnoka. Az eredménylista elkészítője Fodor Sándorné, a pápai egyesület csapattagja és tapasztalt játékosa.

A tekében négy kategóriában hirdették eredményt, külön értékelték a női, és a férfi versenyzőket. Minden kategóriában az első három helyezett kupát kapott. A többi sportágban érmeket kaptak a legjobbak.

A tekében első helyen végzett nők: Czelter Pálné, Sinkainé M. Ibolya, Németh Ottóné, Fodor Sándorné. A férfiaknál pedig: Bene László, Malancsin István és Fekete Jenő, Németh Ottó. Dartsban első helyezett a nőknél: Sinkainé M. Ibolya. A férfiaknál: Wochauser János. Gerelyhajításban első helyezett a nőknél: Fekete Ernőné, a férfiaknál: Gacs Tamás. Légpuska és kispuska lövészetben első helyen végzett: Péntek Andrea. Férfiaknál légpuskában Gacs Tamás, kispuskában pedig Németh Ottó.

A lőversenyen a lőtér munkatársai végezték a lebonyolítást, és az eredmények kiértékelését. A férfiaknál nagyon szoros volt a verseny, ezért úgynevezett „szétlövéssel” döntötték el az eredményt.

Szalai Ferenc gondnoktól megtudtuk, hogy 1982 júniusában épült a pálya, amely 2013 augusztusa óta panelpálya. Folyamatosan erősíteni kell a csapatot, hogy jó eredményeket érjenek el. Kevés fiatal játékosuk van, ezért szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Németh Ottónétól, a Pápai Bástya Mozgássérült SE elnökétől megtudtuk, hogy a következő programot augusztusban szeretnék megszervezni, melynek neve „Dolgos Gyula Emlékverseny”, amit elhunyt tagtársuk emlékének szentelnek.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás