Tizenháromezer kilogramm papír az ökoiskolásoktól

A szorgalmas diákok évente kétszer gyűjtik a papírt (Fotó: Györkös)

Az iskola, illetve a diákok családjai is komolyan veszik a környezetvédelmet és a szelektív hulladékgyűjtést, ez derült ki a Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium által szervezett őszi papírgyűjtés eredményének feldolgozása után.

Riederné Fenyvesi Bernadett igazgatótól megtudtuk, hogy a belvárosban működő két épületben, a József Attila és a Fürst Sándor utcában tanuló diákok 13 ezer kilogramm papírt adtak le a két napon, némileg többet, mint az előző tanévben.

A padragkúti intézményegység is a Fekete-Vörösmarty iskolához tartozik, ott csak tavasszal hirdetik meg a gyűjtést. Az igazgatótól elmondta, hogy az ötödik és a hatodik osztályosok a legaktívabbak, de részt vettek a gimnáziumi osztályok is. A gyerekek otthon gyűjtötték a papírt, elkérték a szomszédtól, nagyszülőtől, ismerőstől, a szülők pedig az adott napon kocsival bevitték az iskolába.

Az intézmény ökoiskolaként kiemelten foglalkozik a környezettudatos magatartás kialakításával, aminek része ez az akció is. A diákok jó munkát végeznek, tavaly az Avar Ajka Nonprofit Kft. által meghirdetett legszelektívebb iskola versenyen első helyezést értek el.

A befolyt összeget a leadott mennyiség arányában szétosztják az osztályok között, a pénzt általában kirándulásra fordítják. A győztes osztály szabadnapot kap, amikor túrázni mehetnek. Az ősszel még PET palackot is gyűjtenek.

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás