Történelemtanár és zenész, aki nem mellesleg politikus is

Fotó: Futó

Politikus gitárral. Ezt a címet kapta Molnár Tibor akusztikus estje, amit február 9-én este hallhatott a közönség, stílushoz illően a Fehér Kutyában.

Tibor a cím ellenére eleinte próbálta levetni a politikusi gúnyát, eredetileg nem ilyen témájú estet tervezett, azt szerette volna, hogy a közönség megismerhesse a világ dolgaira saját dalain és mások zenéjén keresztül reagáló, érző és gondolkodó embert, tehát nem az álarcot magára öltő politikust. Szerinte ugyanis akár egyetlen dal is képes jobbá tenni a világot, végül máshogy alakult.

Bérczesi Róbert az utóbbi időben divatossá tette a kedvenc dalok akusztikus feldolgozását. Tőle függetlenül és hírnév nélkül évek óta ezt művelem tábortüzek mellett, kis klubokban, baráti társaságban. Örömmel jövök Ajkára, ahol egyébként dacára annak, hogy számos családi szál köt ide, még sosem léptem fel – mondta el Molnár Tibor, aki a viszonylag kevés érdeklődő ellenére is jó hangulatot varázsolt a kis pincekocsmába. A produkciót az Ajkai Szó online élőben közvetítette, így a nézőkkel Tibor folyamatosan próbált kommunikálni.

Eljátszotta a kormos várost, azaz Az álmodtam egy világot magamnak című dalt is, de volt, hogy kiszólt belőle a történelem tanár, amelybe már egy kis politikai kicsengés is vegyült. A napokban megrongált buszmegálló mellett sem tudott elmenni szó nélkül.

Ajka nem hagyja magát: sem a primitív sorosozós-migránsozós propaganda, sem a fideszes árnyékképviselő fontoskodása nem hatja meg az ittenieket. Megfordítom Fenyvesi NERtárs szlogenjét: az ország csatlakozzon Ajkához! – fogalmazott a zenész politikus.

Aki lemaradt volna a koncertől annak sem kell csüggednie, Tibor megígérte, hogy jön még Ajkára zenélni. Azt is mondhatnánk, hogy jön még kutyába Tibi. 

Névjegy: Molnár Tibor a 90-es évek legelején, gimnazista korában kezdett el gitározni és énekelni, elsősorban a Beatles, illetve a 60-as évek legendás előadóinak hatására. Az iskolai zenekarból kinőtt Kérdőjel a 2000-es évek elején az országos siker közelébe jutott: éveken át rendszeres fellépői voltak az EFOTT-nak, járták a klubokat, számos tehetségkutatót nyertek meg és a Pepsi Sztárcsináló 2000 rock kategóriájának 3. helyezettjei lettek. A dallamos, intellektuális rockot játszó Kérdőjel 2004-ben, két évvel a videomegosztók, a közösségi oldalak és az MR2 berobbanása előtt szüntette be működését, bár hivatalosan soha nem oszlott fel. A társak nélkül maradt gitáros-frontember ezután kisebb szórakoztató zenei formációkban játszott, majd középiskolai tanárként tanítványaiból szervezett zenekart, közben pedig időnként önálló gitáresteket adott. Most is hasonlóra készül Ajkán, a White Dog Cave Pubban. A február 9-i fellépésének az adott különös aktualitást, hogy az Együtt jelöltjeként indul az országgyűlési választáson ebben a választókerületben. Egyébként a párt Együtt Jam nevű házi zenekarának is oszlopos tagja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás