Tudnivalók a szilveszteri tűzijátékokról

Fireworks

Polgári célú pirotechnikai terméket a rendőrhatóság által kiállított engedély birtokában lehet felhasználni és tárolni. Kivételt képeznek az úgynevezett játékos pirotechnikai termékek (I. pirotechnikai osztály), valamint a kis tűzijátékok (II. osztály). A gyakorlatban az I. és a II. osztályba sorolt pirotechnikai termékeket a csomagolásukon található, magyar nyelvű címkéről lehet felismerni.

Az I. osztályba tartozó termékeket a 14. életévét betöltött személy engedély nélkül (14. életévét be nem töltött személy csak nagykorú felügyelete mellett) megvásárolhatja, felhasználhatja egész évben (pl.: torta tűzijátékok).

A II. osztályba tartozó kis tűzijáték termékek (kisebb rakéták, forgók) december 31-én 18 órától január 1-jén 6 óráig használhatók fel engedély nélkül, kizárólag nagykorú személy által. Az eszközök december 28-tól december 31-ig árusíthatók. Ünnepek után, a forgalmazó az általa értékesített hibás vagy lejárt szavatosságú pirotechnikai terméket, illetve a fel nem használt kis tűzijátékokat 2018. január 5-ig köteles térítésmentesen visszavenni. Pirotechnikai termék postai, illetve csomagküldő szolgálat útján történő értékesítése tilos! A petárda birtoklása, felhasználása továbbra sem engedélyezett!

Felhívjuk a lakosság figyelmét a fenti szabályok maradéktalan betartására.

Ajkai Rendőrkapitányság

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás