Új edzőt keres az FC Ajka – A kézilabdázók kiesési rangadót veszítettek

"Aranyos" boxolók edzőjükkel: Povázson Tamás, Povázson Richárd, Horváth Tibor edző, Márton Tibor, Busznyák Ferenc, Csejtei Bence

A felnőtt csapat vezetőedzői posztjáról leköszönt, de a klub alkalmazásában marad Rozmán László. #sportösszefoglaló

Labdarúgás: Az FC Ajka vezetősége az őszi szezon zárultával értékelte a csapat teljesítményét, majd közös megegyezéssel szerződést bontott a vezetőedzővel, Rozmán Lászlóval. A szakember a klub honlapjának tájékoztatása szerint továbbra is a klub alkalmazásában marad, és folytatja az utánpótlásban megkezdett munkáját. A felnőtt csapat új vezetőedzőjének kilétét egyelőre még homály fedi.

Az Ajka Kristály labdarúgói jól megérdemelt pihenőjüket töltik, ami nem nyúlik hosszúra, hiszen Sipos Tamás már január első felében edzést vezényel a tanítványainak. A tréner elmondta, kicsit rossz szájízzel vonultak a téli szünetre, hiszen fontos pontokat hullajtottak az utolsó két fordulóban (Várpalota – Kristály 3-3, Kristály-Csetény 3-3), de összességében elégedett az őszi teljesítménnyel. A csapat negyedik helyről várja a folytatást, mindössze három pontra lemaradva a dobogótól. Sipos Tamás szerint nagyszerű teljesítmény, hogy a gárda csak háromszor talált legyőzőre, annak viszont nem örül, hogy több nyerhető mérkőzést is döntetlennel fejeztek be. A tréner hozzátette, kilenc új játékost kellett beépíteni a csapatba, amely lassan összeszokott, és egy megfelelő létszámú és összetételű keret alakult ki, amely az alapozáskor jó munkát végzett. Ennek köszönhetően a klub nem is tervez igazolásokat télen, pár kiszemelt ugyan akad, de nélkülük is változatlan céllal, a dobogó elérésével vágnak neki a tavasznak. Sipos Tamás új játékosok érkezése helyett inkább azt tartja fontosnak, hogy a hosszú ideje sérüléssel bajlódó Bakos és Szabó B. felépüljön, így teljes létszámmal vághassanak neki a felkészülésnek, többek között a Téli Kupának, amit az ajkai műfüves pályán rendeznek majd. A játékosok közül senki sem jelezte még, hogy távozna, igaz, a 14 mérkőzésen 21 találatig jutó Szedlacseknek biztosan akad majd kérője. Vele kapcsolatban Sipos Tamás elmondta, vélhetően a bajnokságon belül nem igazol máshova, ha pedig felsőbb osztályban szeretné kipróbálni magát, a klub nem gördít akadályt a játékos elé.

Kézilabda: A Le Bélier a Pécset fogadta a férfi kézilabda NB I/B-ben. A kiesés elől menekülő csapatok mérkőzését a vendégek kezdték jobban, de egy ajkai időkérést követően a félidő közepére kiegyenlítődött az állás (5-5). Ezután három pécsi gólra három ajkai találat érkezett, csak a szünet előtt tudott minimális előnyt szerezni a vendégcsapat. A második játékrész tízedik percéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ezután azonban négy pécsi gólra nem érkezett válasz a hazai oldalról (14-18). Az ajkaiakat szinte megbabonázta a vendégek kapusa, rengeteg ziccert hibáztak a zöld mezesek, ami megbosszulta magát (18-23). A hajrában kockáztatott a hazai csapat, de ez sem volt eredményes, sőt a vendégek tovább tudták növelni előnyüket és bebiztosították a győzelmüket. A „négypontos” találkozón a sokat hibázó ajkaiak ellen biztos győzelmet aratott a nagyobb lelkesedéssel küzdő baranyai csapat.

Ökölvívás: A Boxer SE öt indulója öt aranyérmet szerzett a Tatabányán rendezett XII. Mikulás Kupán. Povázson Tamás a 35, Povázson Richárd a 33, Márton Tibor a 39, Busznyák Ferenc a 70, Csejtei Bence pedig a 41 kilogrammosok között diadalmaskodott.

Úszás: A Rája ’94 Úszóklub fiataljai Székesfehérváron versenyeztek, a leghosszabb gyorsúszó számokban. 800 gyorson a lányok, 1500 méteren pedig a fiúk tették próbára magukat. Az év utolsó előtti versenyén Szabó Dávid ezüstérmet szerzett, Palkovics Adél, Cser Dávid, Király Dávid és Burján Barnabás pedig aranyjelvényes minősítést ért el az időeredményével.

Csicsics Richárd

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás