Új elnök a Lila Akác Nyugdíjas Klub élén

Fotó: Györkös

Szép meglepetéssel készültek a nyugdíjas klub tagjai leköszönő elnöküknek, Vargáné Baranyai Gizellának, aki 23 évig látta el ezt a felelősségteljes feladatot. 1994.03.24-én alakultak, rövid ideig első vezetőjük Üregi Istvánné volt, őt követte Gizi néni. November 9-én választották meg új elnöküket és a vezetőség tagjait.

Az eltelt időszakban többféle tevékenységet folytattak, énekkaruk és tánccsoportjuk kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhetett. Kirándulásaik alkalmával végigjárták a térséget, a megye falvait. Az idén ősszel Dabronakra látogattak el az orchidea farmra az Ajkai Bányász Hagyományápoló Nyugdíjas Klub tagjaival közösen, majd a közeli energia parkban gyógyították magukat. A segítségnyújtásból is szívesen kiveszik a részüket, legutóbb apró kis kesztyűket készítettek az újszülött osztály babáinak.

A programon viszonylag rövid idő alatt egyöntetű döntés született az új felelősök kiválasztásában. Az új klubvezető Barcánfalvi Zsuzsanna, helyettese pedig Ramasz Lászlóné Marika lett. Leköszönő elnökük továbbra is a vezetőségben tevékenykedik majd, mint kapcsolattartó. A vezetőség további tagjai: Boros Imréné Marika (gazdasági vezető), Németh Anna (kultúrfelelős), Tranka Sándor (sportfelelős), Major Istvánné Magdi és Major István (eszközfelelősök), Rácz Lászlóné Piroska (névnapokért és születésnapokért felelős).

Az új vezető megköszönte a tagok bizalmát és támogatásukat kérte a további közös munkához. Elődjét is kedves szavakkal illette, elismerve nagy felelősséggel járó, több mint két évtizedes önzetlen tevékenységét. A szépkorúak ezután egy-egy szál vörös szegfűt, Teréz anya és Saint-Exupéry gondolatait adták útravalóul korábbi vezetőjüknek.

A Megyei Szövetség nevében díszoklevelet nyújtott át Paulics István, megyei elnök, Zábrák Béla, az „Életet az Éveknek” Ajkai Nyugdíjas Klub elnöke pedig virággal köszönte meg Vargáné Baranyai Gizella eddigi tevékenységét. A szépkorúak végül a Honfoglalás című film főcímdalának eléneklésével tették még emlékezetesebbé a búcsú perceit.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás