Új járdán sétálhatnak

Fotó: Györkös

Immár a 790. közlekedési létesítményt adták át Ajkán, a Verseny utcában, ahol a járdafelújításon túl a lépcsőházbejárók akadálymentesítése és parkosítás is történt a közelmúltban.

Az átadón Johanidesz Sándor, a terület önkormányzati képviselője köszöntötte az egybegyűlteket. Kiemelte, hogy a panelprogram során megújultak a lakóépületek. Színes arculatot és szigetelést kaptak a házak, amelyhez a Házunk tája program keretében az önkormányzat is támogatást nyújtott a lakóknak. Akkor a városvezetés azt az ígéretet tette, hogy ha a házak felújítása elkészül, a járda is megújul. Ami meg is történt, így az utcakép megszépülésének sem volt akadálya.

Az önkormányzati képviselő megerősítette, hogy a beruházások folytatódnak, a Puskin utcában és az Ifjúság utcában hamarosan új parkolókat avatnak. Hangsúlyozta, hogy mindenhol várható felújítás, ahol a lakók is vállalnak valamit a környezetük renoválására.

Schwartz Béla polgármester beszédében rámutatott, hogy 2019-ig az 1000. közlekedési létesítményt is szeretnék felavatni. Elmondta, hogy kellenek még játszóterek, eddig negyvenhatot létesítettek, de el akarnak jutni hatvanig. Buszmegállókból ötven van, de a hatvanadik avatása a cél.

A lakók nevében Borbély István köszönte meg a felújítást, elmondása szerint jó minőségű, igényesen kialakított járdát kaptak a tömb lakói

A beszédek elhangzása után a nemzeti színű szalagot Schwartz Béla, Johanidesz Sándor, valamint a lakók képviseletében Borbély István vágta át, jelképesen átadva a helyieknek a 180 méteres szakaszon felújított járdát, a négy akadálymentesített lépcsőházbejárót és a 270 négyzetméteres parkosított területet. Az esemény a ma már elmaradhatatlan hordógurítással és kötetlen beszélgetéssel ért véget.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás