Ünnepélyes megemlékezés és fergeteges gálaműsor Vörösmarty tiszteletére

Fotó: Györkös

A Fekete-Vörösmarty Iskolában hagyomány, hogy névadójuk, Vörösmarty Mihály születésnapját megelőzően szavalóversennyel nyitják és gálaműsorral zárják a több napos megemlékezést. A Fürst utcai tagintézményben december 1-jén délelőtt valamennyi osztály virágot helyezett el az iskolában felállított kopjafánál és koszorúztak az épület előtt, majd névadójuk tiszteletére összeállított irodalmi műsoron vettek részt a vmk színháztermében, amit a 8. g osztály adott elő.

Riederné Fenyvesi Bernadett intézményvezető az esti gála megnyitóján részletesen beszélt az ünnep lényegéről, összekovácsoló erejéről, amikor új energiákkal töltekezhetünk fel. Minden bizonnyal a diákok is egyetértettek ezzel a kijelentéssel, mert fergeteges előadásokkal szórakoztatták társaikat, tanáraikat és minden vendéget. A zenék és táncok széles skáláját sorakoztatták fel az este folyamán.

A jól ismert kórus, a Tündérkelepelők is a színpadra lépett két vidám dallal. Egy különdíjas néptáncos pár pörgős műsorral készült, mások a szavalást választották. A jelenlévők láthattak palotást is, amit korhű ruhában adtak elő és hallhattak zongorán, trombitán és fuvolán játszott műveket. A táncosok bizonyultak a legnépszerűbbnek a fiatalság körében, mert a műsor előre haladtával egyre nagyobb lett a zsivaj, többször óriási hangzavar keletkezett a tüzesebb mozdulatok és ritmusok látványától. Leginkább a tehetséges és sikeres páros, Kökényesi Dominik és Szurma Dorina latin táncokkal uralta a színpadot és valószínűleg a közönséget is, akiket elkápráztattak szebbnél szebb ruháikkal és tudásukkal. Az aerobik és rock and roll sem maradhatott ki a sorból, a felszabadult hangulatú estét pedig a Tankcsapda jól ismert slágere zárta.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás