Ünnepi fények az Óvárosban (videóval)

Megtelt érdeklődőkkel  a Borsos iskola előtti hatalmas park a hetedik alkalommal megrendezett óvárosi karácsonyi ünnepségre. A programot Dorner László önkormányzati képviselő tartotta december 18-án.
Az érdeklődőket igazi karácsonyi hangulat fogadta. A képviselő cégének munkatársai készítették az állatfigurákat, amelyeket szalmával vontak be. A rénszarvasfigura húzta szánkót a gyerekek azonnal birtokba vették. A hatalmas szalma hóembert Ozorai Sándor és felesége, Ilona festette be. A szalmabálákat Pék Attila ajánlotta fel. A simogatóba az állatokat Leskovics Attila vitte. A karácsonyi hangulat megteremtésében segített Németh Ferenc, Csiza Ferenc és Béressy Sándor is. A karácsonyfát az Üveges nyugdíjas klub tagjai díszítették fel.
Ünnepi köszöntőjében Schwartz Béla polgármester kérte a megjelenteket, hogy az ünnepek idején jobban figyeljenek az idősekre, az egyedülállókra, a betegekre. Keressék fel őket, adjanak nekik figyelmet, szeretetet, hogy érezzék, ők is fontosak. A magány az ünnep napjaiban még fájóbb.
Az ünnepi  műsort a Vizikék óvoda kicsinyei kezdték, akik Mikulás és karácsonyi dalokat énekeltek. A Zöldikék óvoda szülőkből és dolgozókból álló csapata közkívánatra ekkor is előadta azt a táncot, amelyet egy héttel korábban a Bányász parkban már bemutatott. A program hagyományos résztvevői, a Molnár Gábor Műhely Alapítvány fiataljai nagy tapsot kaptak.
A műsort vendéglátás követte. Az óvárosiak ajánlottak fel süteményt, a bódéi Nosztalgia Nyugdíjas Klub tagjai Szimeiszter Imréné vezetésével sütötték a szegények kenyerét, amely lisztből, sóból és vízből készült, tartották melegen a mézes diót, főzték a teát és a forralt bort.
A tér karácsonyi hangulata január negyedikéig megmarad. Addig is minden este sötétedéskor kigyúlnak a téren a fények, és hirdetik, karácsony időszakában járunk.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás