Ünnepi műsorokkal érkezett meg a karácsony Tósokberéndre

Fotó: Györkös

A településrészi közösségi ház adott otthont a Regös Nyugdíjas Klub adventi és a Tósokberéndért Egyesület karácsonyi rendezvényének az év 51. hetében.

A Regös klub immáron 23 éve szervezi a hagyományos adventi műsorát a katolikus templomban meghívott vendégek közreműködésével. A programban december 18-án részt vettek a Szentgáli Nyugdíjas Klub Tiszafa Dalkör tagjai, akik verssel és dallal köszöntötték a falu lakóit Takácsné Biró Mónika vezetésével. A Noszlopi Őszikék Nyugdíjas Klub Nemzedékek csoportja idén egy új pásztorjátékkal lepte meg a közönséget Magyar Istvánné betanításában.  A csoport élen jár a hagyományok ápolásában és a különböző korosztályok bevonásában. A rendező klub színes műsorában az ünnepvárást, majd a karácsony meghitt pillanatait idézte fel Horváth Magda irányításával. Meglepetés volt mindenki számára Kertész Krisztián orgonajátéka énekkel fűszerezve. A közönség soraiban helyet foglalt Rieder András és Dorner László önkormányzati képviselő is.

A Regös Nyugdíjas Klub 23 éve szervezi adventi programját

A Tósokberéndért Egyesület december 20-án szervezte hagyományosnak mondható karácsonyi műsorát, már ötödik alkalommal. A közösségi házban az egyesület kibővített művészeti csoportjának a közreműködésével előadott programban Jézus születésének a történetét hallhatta a közönség dalban megénekelve és versben, prózában elmesélve meghitt hangulatot árasztva a hallgatóság körében. A programot Rejtőné Csizmadia Márta tanította be a minden évben lelkesen készülő közösség számára. A rendezvényen részt vett dr. Horváth József, városunk alpolgármestere és Utassy István önkormányzati képviselő.

A szépen felújított közösségi ház egyre többször megtelik élettel

A két program végén forralt borral, teával és karácsonyi süteményekkel kínálták a vendégeket, majd bensőséges eszmecseréket folytattak a közösségi házban. A rendezvényekről valamennyien hazavittek egy kis melegséget a szép ünnepi, karácsonyi műsorok hangulatából.

Cs.B.É.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás