Vad Fruttik háromszor a Hangvillában

Likó Marcell és a Vad Fruttik együttes, Géczi János, az Atheneaum Kiadó, a Pannon Várszínház és Veszprémi Programiroda Kft. három egymáshoz kapcsoló rendezvényt szervez február 18. és 24. között a veszprémi Hangvillában.

Február 18-án 17.00 órai kezdettel tartják a Hangvilla Kávézójában Likó Marcell Énekelt és el nem énekelt dalok című kötetének könyvbemutatóját. Ez alkalomból Likó Marcell és a kötetet szerkesztő Géczi János áll a nézők rendelkezésére.

Panellét, apa – anya játszmák, elárvultság, élvezetek. Mintha csak erről szólnának a Vad Fruttik szövegei, holott a dalokat kedvelők ennél sokkal többről, más korosztályos élményekről is beszámolnak. Likó Marcell (1979) dalszövegei elsősorban énekhangra készültek, s bennük ott az az idő, amely az olvasó életideje is.

Ugyanezen a napon 19.00 órakor Géczi János – Likó Marcell – Vad Fruttik: A Bunkerrajzoló című életrekonstrukciójának előadása lesz a Hangvilla Színháztermében, a Pannon Várszínház társulatának előadásában.

A Pannon Várszínház így ajánlja a produkciót: Kortárs ősbemutatót készítettünk a Vad Fruttik zenekar frontemberéről, Likó Marcellről megjelent azonos című könyv színpadra állításával. A rendszerváltás óta elmúlt negyedszázad „terméke” az a nemzedék, amely Likó Marcell vallomásában és a Vad Fruttik dalaiban szólal meg.  Géczi János József Attila-díjas író mesterien szerkesztett könyvében a sorok között az író korosztálya is véleményt formál, így a keserűség, a megrendülés, az önirónia, a humor, a kétségbeesés, a feloldozás valódi dráma lehetőségét hordozzák, amelyet tovább fokoznak a Vad Fruttik együttes közismert dalai. A szétesett családok, közösségek, a drog, az alkohol, a nihil poklán túl is van lehetőség. „Valahogy sokkal könnyebb, hogyha ki merem mondani, hogy nehéz” – szól az üzenet. A hol felkavaró, hol humoros kortárs szöveget a tánc, az ének és a képzőművészet együttműködése teszi élménnyé.

Február 24-én 21.30 órakor a Hangvilla Expresszójában lesz a Vad Fruttik együttes koncertje.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás